Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de de febrer del 2013 | 18:40
Recull de premsa

F.-M. Álvaro: "La corrupció és un factor que accelera tant com frena el sobiranisme"

"Arribarà un moment en què Mas haurà de prendre decisions dures dins del seu partit [...] perquè algunes rèmores no acabin enfonsant-lo a ell i al seu projecte, que ja no és seu només sinó de molta gent".

L'escriptor Francesc-Marc Álvaro ha recordat a un article una pregunta "molt interessant" que Fernando Ónega feia a la premsa: "Això de la corrupció beneficia o perjudica el procés de construcció de l'Estat català?".

"El col·lega veterà ─ha continuat─ subratllava la contradicció entre Mas i Junqueras a l'hora d'analitzar la qüestió, perquè el primer hi veu un obstacle mentre el segon -pensa Ónega- insinua que en una Catalunya independent no hi hauria corrupció". Sobre aquest afer, Álvaro ha opinat que "no es pot entendre" el protagonisme del nou sobiranisme transversal català si no es té en compte "aquesta demanda d'una democràcia de més qualitat i més participativa", i ha recordat que "la majoria" dels qui es declaren independentistes "vol també una democràcia catalana que eviti els vicis, errors i dèficits de l'actual democràcia espanyola".
Sense Mas ni CiU, el sobiranisme retornaria a xifres testimonials"
L'autor de l'article La pregunta d'Ònega ha dit que el pas del catalanisme polític al sobiranisme pràctic "inclou el discurs de l'aprofundiment democràtic que creix a les societats desenvolupades" i ha sentenciat que la corrupció "en ser present a Catalunya i al conjunt d'Espanya, és un factor que accelera tant com frena el sobiranisme"."L'accelera perquè ─ha argumentat─ confirma la necessitat del divorci d'una estructura malalta [...]. I el frena perquè les ombres de corrupció també es projecten sobre la principal formació catalana, CiU, i sobre l'altre partit central del país fins ara, el PSC".

Álvaro ha conclòs que a data d'avui, "sense Mas ni CiU, el sobiranisme retornaria a xifres testimonials" i per això mateix ha dit que "arribarà un moment [...] en què Mas haurà de prendre decisions dures dins del seu partit [...] perquè algunes rèmores no acabin enfonsant-lo a ell i al seu projecte, que ja no és seu només sinó de molta gent que -per cert- no tolera ni un gram més de porqueria".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat