Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 24 de de maig del 2013 | 18:18
Recull de premsa

F.-M. Álvaro: "El sobiranisme és una causa moral. Qui no ho entengui, no sabrà res del que avui mou milers de catalans"

"És una causa moral perquè té a veure amb la necessitat de deixar de donar explicacions sobre allò que som, com si fóssim criatures".

L'escriptor Francesc-Marc Álvaro ha explicat a un article quin és l'esquelet i ànima del sobiranisme i independentisme que Catalunya vui a dia d'avui: "El sobiranisme català és una causa moral. S'alimenta d'arguments econòmics, culturals i polítics que subministra Madrid diàriament, però va més enllà".

A l'article Ni per la llengua ni pels diners Álvaro hi ha dit que el sobiranisme és una causa moral "perquè té a veure amb la necessitat de deixar de donar explicacions sobre allò que som, com si fóssim criatures": "Qui no entengui aquesta dimensió profunda del conflicte no entendrà res del que avui mou milers de catalans i catalanes. Al mateix text l'autor hi ha continuat explicant que la gent "no reclama el divorci d'Espanya només per assolir una protecció cultural".
El català sempre és culpable de no ser un espanyol prou autèntic, encara que no sigui nacionalista"
Tampoc els catalans volen un Estat per motius econòmics, segons F.-M. Álvaro: "Si bé els arguments econòmics i fiscals eren molt presents en el moviment sobiranista i havien convençut moltes persones, seria un error atribuir-ne el creixement només a aquest factor. Cal anar més enllà".

Finalment l'autor de l'article ha conclòs que el sobiranisme "neix de constatar que la catalanitat ha estat i és, per als poders formals i informals espanyols, una forma anòmala i defectuosa de l'espanyolitat" i ha sentenciat que la catalanitat és una identitat "sospitosa per defecte" dins l'Espanya de matriu castellana, una manera de ser que "cal intentar dissoldre-la, ofegarla i, principalment, excloure-la".

"Fa pocs anys, es va frenar una opa d'una empresa catalana sobre una altra amb el crit de antes alemana que catalana. El català sempre és culpable de no ser un espanyol prou autèntic, encara que no sigui nacionalista" ha lamentat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Idealistes i pragmàtics"
Recull de premsa · Política
Álvaro: " És ingenu pensar que una sortida per posar fi al procés seria el mateix que una solució del problema"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro:"Allò que fabrica independentistes és la manca de respecte i el seu complement pal·liatiu: el paternalisme displicent de qui es considera propietari del tros"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Autoeliminat Puigdemont de l'equació, l'únic dirigent institucional del procés amb bitllet a totes les destinacions és Junqueras"
Recull de premsa · Política
Álvaro: " El poble irlandès va canviar completament de mentalitat en només dos anys i l'objectiu de la independència va deixar de ser un somni de quatre gats"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Si el Govern de Junts pel Sí permet que els cupaires marquin els ritmes i els estils, una meta que és complicada esdevindrà absolutament irrealitzable"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Fa més d'un any que repeteixo que l'independentisme català no té un rumb clar i unificat"
Recull de premsa · Política
Álvarez: "Rajoy ha governat contra Catalunya. El resultat d'això és una societat catalana que li diu no"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: " Sense el 9-N, Margallo no diria ara –des de les Nacions Unides– que l'independentisme "avança a tota mà­quina"
Notícia · Nació Digital
Catalans Lliures: una nova proposta per ocupar el centredreta independentista
Indica publicitat