Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 4 de de juliol del 2013 | 21:15
Recull de premsa

F.-M. Álvaro: "Dyango és ara sincer i real com els catalanistes 1892. No és l'únic"

"El sobiranisme inesperat Dyango il·lustra el que aquesta passant entre les classes populars, inclòs el petit i mitjà empresariat. El pas de Dyango no és una anècdota. Que no tingui por de dir públicament em sento més català que espanyol ara mateix indica que el canvi de mentalitat que s'ha donat és més profund i de més abast del que sembla".

L'escriptor Francesc-Marc Álvaro ha dit a un article que amb l'exemple de Dyango podriem parlar de la "generació del 2010" perquè el català emprenyat "s'està transformant en una altra cosa, una multitud de Dyangos que diuen: Cal aprofitar l'ocasió".

A l'article De Vicenç Vives a Dyango Álvaro ha dit que la Diada de l'any passat, el Concert per la llibertat, els debats a Foment o l'adopció del projecte sobiranista per part de Dyango "representen la fi del catalanisme polític i la consolidació del sobiranisme social". "El sobiranisme inesperat Dyango ─ha continuat─ il·lustra el que aquesta passant entre les classes populars, inclòs el petit i mitjà empresariat. El pas de Dyango no és una anècdota. Que no tingui por de dir públicamentem sento més català que espanyol ara mateix indica que el canvi de mentalitat que s'ha donat és més profund i de més abast del que sembla".

L'autor de l'article s'ha qüestionat: "I si fos el seny empresarial i la previsora ​​mentalitat del botiguer que -diguem-ne- pesa més a l'hora de dir "prou" a persones que, com Dyango, mai abans s'havien expressat en aquests termes? Pensin-s'ho. Aquesta és una revolta de gent estalviadora que viu del seu esforç, i per això sent tant fàstic davant Millet com davant Bárcenas". Finalment Álvaro ha conclòs que des del 1953 ha plogut molt i que Dyango "ara és sincer i real com els catalanistes de 1892": "No és l'únic. Un estat de l'esperit, un estat propi".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Idealistes i pragmàtics"
Recull de premsa · Política
Álvaro: " És ingenu pensar que una sortida per posar fi al procés seria el mateix que una solució del problema"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro:"Allò que fabrica independentistes és la manca de respecte i el seu complement pal·liatiu: el paternalisme displicent de qui es considera propietari del tros"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Autoeliminat Puigdemont de l'equació, l'únic dirigent institucional del procés amb bitllet a totes les destinacions és Junqueras"
Recull de premsa · Política
Álvaro: " El poble irlandès va canviar completament de mentalitat en només dos anys i l'objectiu de la independència va deixar de ser un somni de quatre gats"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Si el Govern de Junts pel Sí permet que els cupaires marquin els ritmes i els estils, una meta que és complicada esdevindrà absolutament irrealitzable"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Fa més d'un any que repeteixo que l'independentisme català no té un rumb clar i unificat"
Recull de premsa · Política
Álvarez: "Rajoy ha governat contra Catalunya. El resultat d'això és una societat catalana que li diu no"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: " Sense el 9-N, Margallo no diria ara –des de les Nacions Unides– que l'independentisme "avança a tota mà­quina"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Puigdemont és presoner del concepte d'una independència-exprés que, al seu torn, és fill d'un frame antipolític, ineficaç i pueril:Tenim pressa"
Indica publicitat