Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 31 de de gener del 2008 | 17:39
Recull de premsa · Cultura

La cultura catalana podrà arribar a la UNESCO gràcies a Andorra


Tal com anunciava ahir el diari Avui, aquesta tarda s'han de reunir el ministre de cultura andorrà Juli Minoves, el secretari de la Presidència del Govern balear Bartolomeu Llinàs i el director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, per impulsar de forma definitiva la Fundació Ramon Llull al Principat. Aquesta nova institució treballarà paral·lelament a l'IRL, desbloquejant així la relació d'Andorra amb aquest. 

 

La Fundació Ramon Llull ha de permetre l'accés de la cultura catalana a la UNESCO i altres organismes internacionals reservats als estats, sense prejudici de les tasques que ja realitza l'IRL, com els lectorats en universitats de toitl món, la presència a fires sectorials o les ajudes a la traducció.

Aquesta bona notícia se suma a la recent reincorporació de les Balears a l'IRL, després d'abandonar-lo el 2004. Aquesta es farà amb les mateixes condicions prèvies al trencament: presidència alternativa de l'organisme i la creació d'una delegació a Mallorca (el que obligarà a redefinir el paper de l'Institut d'Estudis Baleàrics).

Frankfurt segueix

Per altra banda, el director de la Fira de Frankfur, Jürgen Boos, va visitar dimarts Barcelona per tal de cercar noves formes de col·laboració amb l'IRL, oferint la difusió de la cultuira catalana a les extensions que la Fira té a Xina i l'Índia. Boos va fer un balanç molt positiu de la participació catalana a Frankfurt que, per exemple, ha estat el convidat d'honor que, amb 53, més traduccions ha aconseguit. 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat