Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 30 de de novembre del 2007 | 16:44
Recull de premsa · Cultura

Eliseu Climent: "Avancem, tot i que el nacionalisme català estigui molt pessimista"


El president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), el pancatalanista Eliseu Climent -segons la terminologia del diari provincià de Catalunya La Vanguardia-, es mostra convençut que, malgrat els constants pals a les rodes, els Països Catalans avancen: "Mai la llengua i cultura catalanes van tenir tanta projecció i mai vam tenir, els seus pobles, tanta comunitat d'interessos i connexions universitàries, econòmiques i, per descomptat, lingüístiques". Climent, per tant, aposta per un missatge en positiu, ressaltant aquells punts que uneixen els diferents territoris dels Països Catalans per sobre d'aquells que els separen.
Climent recorda que l'historiador Jaume Vicens i Vives "ja deia que l'articulació de València, Catalunya i les Illes Balears seria molt perillosa per a Espanya, per això s'han encarregat d'impedir-la des de Madrid". Malgrat tot, el país avança, "tot i que el nacionalisme català estigui molt pessimista i abstret de si mateix". A tall d'exemple, exposa que a València, la ciutat que molts catalans del nord del Sénia ja donen per perduda, el català manté una mala salut de ferro excel·lent: "Quan anava a l'escola em prohibien parlar-lo, i ara és la llengua del camp del València CF o del Corte Inglés: el català és la llengua vehicular escollida per 200.000 escolars valencians. Gaudeix de bona salut, ací i allà". En aquest esclat d'eufòria, Climent també suggereix: "Per què no deixen els catalans de celebrar patètiques derrotes i festegen -amb nosaltres- les victòries del gran rei Jaume I?".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat