Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de juny del 2008 | 13:04
Recull de premsa · Cultura

Terricabras: ?un col·lega de la UAB m?ha dit que si volien tenir els millors professors no ho podien exigir?


Josep Maria Terricabras ens explica amb humor, com si no, la situació del català a la universitat. "Catalunya és un país curiós", comença el professor, "que s'hi discuteixen coses que no és discuteixen en lloc més: si és normal o no que es promogui la llengua del país, si la televisió del país ha de donar prioritat a les qüestions del país, fins i tot es discuteix si això és un país o no. I això fa que ser català sigui molt cansat". I continua: "ara hem sabut que, finalment, es vol exigir un cert grau de coneixement de català als professors universitaris. Això no s'ha d'exigir en lloc, senzillament perquè tothom ho dóna per descomptat".
"A Alemanya, a França o a Itàlia, un professor ha de parlar l'idioma del país. I a Madrid, també. A Catalunya es veu que això no és tant clar"
, apunta el filòsof amb un toc irònic i ens explica: "fa més de 30 anys, quan em vaig voler matricular a la Universitat alemanya de Münster em van fer un examen previ d'alemany, amb el bon argument que ‘si no sap alemany, vostè perdria el temps en aquesta universitat', que hi hagi conferències o cursos en anglès no treu que les classes és facin habitualment en la llengua del país". Terricabras, pet tant, diu de la UPF i la UAB que "es desmarquen de la norma general" i explica estupefacte: "un collega de la UAB m'ha dit que si volien tenir els millors professors no ho podien exigir". Ell respon: "Els millors professors també van a Alemanya i França, i n'aprenen l'idioma. Potser l'aprenen justament perquè són bons professors i, és clar, no són lingüísticament incapaços".

"Ai! Ens ho haurem de fer mirar. Jo només vull ser un ciutadà normal d'un país normal", conclou fatigat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat