Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de d'agost del 2007 | 17:28
Recull de premsa · Cultura

Sebastià Serra: "Ingressar al Ramon Llull i potenciar l'IEB és complementari"

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Sebastià Serra, un dels fundadors del Partit Socialista de Mallorca (PSM), exposa a El Punt quines seran les noves tasques que el Govern balear ha atribuït a l'ens. El catedràtic d'història contemporània de la Universitat de les Illes Balears (UIB), que ha substituït en el càrrec l'escriptor Gabriel Janer Manila, creu "atractiu promoure la recerca cultural dins i fora de les Illes", motiu pel qual anuncia una bateria de projectes que ja té al cap. Les principals actuacions que durà a terme l'IEB seran potenciar les jornades d'estudis locals que organitza l'ens des de fa 27 anys "i que fins ara han tingut una difusió esmorteïda", seguir publicant la revista Estudis Baleàrics, i replantejarem Oehee, una revista de literatura infantil i juvenil que es presentarà a Frankfurt. L'ens també intentarà coordinar els centres d'estudis locals que hi ha distribuïts per diferents pobles de les Illes i potenciar-los a través de la ràdio i IB3. L'IEB, a més, continuarà amb l'edició, coedició i traducció de llibres, de la mateixa manera que preveu desenvolupar convenis fins ara poc explorats, com els que ja té signats amb l'Institut Cervantes espanyol i la xarxa d'universitats Lluís Vives.

El Govern balear ja va anunciar que l'IEB es reincorporarà a l'Institut Ramon Llull, tot i que avisa: "l'acord de govern inclou dues línies d'actuació: per un costat, ingressar a l'Institut Ramon Llull i, per l'altre, potenciar l'Institut d'Estudis Baleàrics. Això no és contradictori sinó complementari. L'IEB existeix des de fa moltíssims anys i té una sèrie d'atribucions i competències entre les quals hi ha la promoció exterior de la nostra cultura".

Serra també se sincera sobre el programa que es desenvoluparà a la fira del llibre de Frankfurt: "Tot el programa m'ha vingut donat, sols hi he intervingut per aconseguir més presència de literats de les Balears i he trobat bona receptivitat tant de Josep Bargalló com de Josep-Lluís Carod-Rovira". Tot i això, també reconeix que la polèmica li ha sabut greu, "perquè consider que Frankfurt hauria d'haver servit per il·lusionar i unir el món cultural català, i ara ja hi estam embarcats".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat