Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de de febrer del 2007 | 16:54
Recull de premsa · Cultura

Tresserras: "Ens centrarem en la difusió de la cultura"


El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, exposarà, ben aviat en el Parlament de Catalunya, les grans línies de la seva política al capdavant d’aquesta conselleria. Tresserras explica, en una entrevista a El País, que l’objectiu general de la seva política cultural és “plantejar una política dirigida al conjunt de la població, entendre que els destinataris de les polítiques culturals i de comunicació són més de set milions de persones, no només els creadors ni una part, sinó tots” i, d’altra banda, “plantejar la llibertat de creació”.
Tresserras creu que el repte de la cultura catalana en el segle XXI és “com adaptar-se a les noves condicions socials i tecnològiques”. Això significa que, “la clau no està en protegir-se de res, sinó en ser capaços de construir i de vertebrar-se en coexistència amb altres cultures que ja ens són completament accessibles i pròximes també”. La clau perquè això passi en les polítiques públiques és “apostar radicalment per la màxima llibertat de creació”. En aquest sentit, assegura que “la idea d’impulsar el Consell de la Cultura i les Arts [...] és perfectament coherent amb aquesta idea de que sigui el sector de la cultura el que defineixi els seus paràmetres”. D’altra banda, considera que “la cultura catalana té una taxa de cobertura i presència en el propi mercat massa baixa” i que per això “hem de treballar bastant: desplaçar no els recursos, sinó el centre d’atenció de la producció cap a la difusió, distribució, promoció i l’estímul al consum”.

El conseller també anuncia la creació d’un nou museu: “La idea és que en aquesta legislatura s’aprovi la configuració d’un Museu Nacional d’Història que sigui inclusiu respecte al Museu Etnològic i probablement a l’Arqueològic, és a dir, anirem a un gran projecte museístic que ho inclogui tot”. D’altra banda, espera que abans de l’estiu s’aprovi la nova llei de la CCRTV i, a ser possible, per consens: “espero que sí, i si és possible per consens. És millor que aquest tipus de lleis siguin per consens, i crec que els partits parlamentaris haurien de ser responsables i facilitar-ho. Ara bé, el que em sembla imperatiu és que la llei s’aprovi, i que la corporació es pugui renovar”. També es mostra optimista amb el futur de Ràdio 4, ja que afirma el següent: “aquí hi caben fórmules molt diferents tant de gestió com de programació. Estic segur de que continuarà existint Ràdio 4 i en català, però probablement amb una programació que no sigui redundant amb la que ja fam les altres emissores públiques”.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat