Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 14 de d'abril del 2008 | 18:45
Recull de premsa · Cultura

Jordi Porta: ?Si Montilla parlés en castellà als actes oficials i públics, estic convençut que hi hauria un gran rebombori. Així hi tot, Montilla hi parla?


Després de la visita de Jordi Porta, president d'Òmnium Cultural, a Palma per oferir-hi una conferència, el Diari de Balears en publica una entrevista on s'esbrinen diferències entre la situació de la llengua al principat i a les illes. L'entrevistador comenta a Porta que Margarita Nájera, portaveu del Govern de les Illes Balears, parla habitualment en castellà als actes públics, quina seria la reacció de la societat catalana si Montilla fes el mateix?, li demana. Porta: "Si Montilla parlés en castellà als actes oficials i públics, estic convençut que hi hauria un gran rebombori. Així hi tot, Montilla hi parla." D'altra banda, afegeix: "Fa pocs anys, un programa de debat polític a TV3 tenia com a contertulià fixa, cada setmana, una periodista que s'expressava en castellà." (...) "Jo trobo que els mitjans catalans han de ser cent per cent en català"(...) "Els contertulians de la televisió pública només s'haurien d'expressar en català".

Finalment, Porta també destaca la funció d'Òmnium, que ha crescut molt els últims anys, "Òmnium ha d'incidir en la vida social i política. Una prova és la campanya que engegàrem per dir: Catalunya, país d'Europa. Digues no a aquesta Constitució".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat