Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 24 de d'octubre del 2014 | 18:52
Recull de premsa

Culla: "Unes eleccions amb llista independentista única? Ho veig pràcticament impossible"

"La inexistència d'una candidatura independentista única facilitaria al PP i Ciutadans atendre la seva pròpia pugna interpartidària i concórrer també per separat [a les eleccions] disputant-se potser el suport de Societat Civil i altres plataformes unionistes".

L'historiador Joan B. Culla ha dit a un article que al llarg del proper hivern tindríem eleccions al Parlament català, "uns comicis als quals les circumstàncies polítiques donarien caràcter plebiscitari entorn del sí o el no a la independència, i que el camp unionista no podria menysprear ni boicotejar com farà amb el 9-N, sota pena de regalar als seus adversaris una victòria aclaparadora". 

A l'article Especulacions Culla ha indicat que "unes eleccions amb llista independentista única, tal com la va reclamar el president Mas la setmana passada" són una realitat que "veig pràcticament impossible": "El sobiranisme comprèn avui cultures polítiques, sociologies i models econòmics massa diversos [...] per tancar tot això en una sola candidatura".

"Em sembla especulativament més plausible --ha dit-- que existeixin diferents llistes posicionades de manera inequívoca a favor de la independència, però és difícil que una d'elles sigui la de Convergència i Unió tal com l'hem conegut fins ara. Si és coherent amb les tesis del seu sempitern líder, Unió --o la dirigencia duranista d'Unió-- no es pot afegir a una opció independentista sense embuts; potser tampoc algun sector de CDC".

"Tampoc és massa fantasiós imaginar una llista en la qual conflueixin els diferents corrents d'esquerra reformista o socialdemòcrata dins de l'independentisme: Esquerra Republicana en primer lloc, però també la Nova Esquerra Catalana d'Ernest Maragall, Avancem de Joan Ignasi Elena i altres grups i individus del socialisme sobiranista, i fins i tot potser Iniciativa per Catalunya Verds, amb o sense EUiA" ha continuat Culla.

Sobre la CUP l'autor de l'article ha recordat que "ha hissat ja l'incentiu d'una candidatura "rupturista" o "d'esquerra alternativa"" i ha apuntat a què el text de la CUP "rebutja la idea d'una llista única "en clau de concentració nacional" i proposa associar en un mateix programa la "ruptura política amb l'Estat espanyol", així com "la ruptura amb el règim econòmic, polític, cultural i patriarcal dominant"".

"La inexistència d'una candidatura independentista única, d'altra banda, facilitaria el PP i Ciutadans atendre a la seva pròpia pugna interpartidària i concórrer també per separat, disputant-se potser el suport de Societat Civil i altres plataformes unionistes. I després hi hauria una opció electoral pseudoequidistant o migpensionista, que podria articular-se al voltant del PSC de Miquel Iceta i dels fidels de Josep Antoni Duran Lleida" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat