Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de desembre del 2014 | 17:40
Recull de premsa

Culla: "No hi ha raonament possible davant la fanàtica intolerància dels que se senten amos d'Espanya"

"L'opinió publica espanyola contra les aspiracions d'una gran part dels catalans ha estat i és ideològicament transversal i no se circumscriu a la tòpica caverna mediàtica"

L'historiador i professor de la UAB, Joan B. Culla, ha dit a un article que la reacció "furibunda" de l'opinió publica espanyola contra les aspiracions d'una gran part dels catalans "ha estat i és ideològicament transversal" i que "no se circumscriu a la tòpica caverna mediàtica": "Davant del que, significativament, anomenen el desafío catalán [...] la Brunete de paper abasta, amb lleus matisos, la totalitat de la premsa madrilenya".

Culla ha matisat a l'article Dialogar, amb qui? que en aquesta brunete "hi conflueixen antics comunistes com Antonio Elorza i José María Fidalgo, escriptors de tarannà liberal (Andrés Trapiello, Javier Marías, Antonio Muñoz Molina...) i socialistes com Nicolás Redondo Terreros, al costat d'aristòcrates arnats i genuïns columnistes reaccionaris". "De la transversalitat d'aquest espanyolisme furibund i histèric --ha continuat-- en dóna fe, per exemple, un article aparegut al diari El País el 27 de novembre amb el títol de Contra el veneno i amb la signatura d'Ignacio Gómez de Liaño Alamillo, que s'identifica com a filósofo".

Culla ha parlat de l'article de Ignacio Gómez de Liaño: "Després d'haver comparat el cas català amb el comunismo leninista-estalinista o maoísta, el nacional-socialismo o el fundamentalismo islámico, l'autor posa com a exemple de la llarga feblesa enfront del nacionalismo antiespañol la generalització de topònims com Lleida i Girona, en lloc dels acreditats Lérida i Gerona i [...] proposa il·legalitzar partidos como el PNV, Bildu, CiU, ERC o qualsevol altre que promoviese la secesión de una parte del territorio".

Culla ha indicat que seria "inútil recordar-li a un personatge com aquest que una il·legalització tal equivaldria a posar fora de la llei dos o tres milions de ciutadans"  tan sols "fer-li notar que, fins i tot en els pitjors anys del terrorisme de l'IRA, el Sinn Féin va ser perfectament legal al Regne Unit". "¿És amb interlocutors com aquests que hem de dialogar?" s'ha qüestionat Culla.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat