Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de d'octubre del 2014 | 20:34
Recull de premsa

Culla: "L'única cosa capaç de substituir una consulta són unes eleccions que adquireixin caràcter plebiscitari"

"El que no entenc és que el Govern espanyol prefereixi gestionar el resultat d'aquestes eleccions, abans que l'escrutini d'una consulta no vinculant".

A l'article Un mapa en ple sisme l'historiador i professor universitari, Joan B. Culla, ha lamentat que "els mateixos que han vingut aclamant l'aparell estatal perquè bloquegés, sense deixar cap escletxa, la possibilitat d'un 9-N creïble, acusen ara Artur Mas d'incompetència per no haver estat capaç de garantir una consulta de debò".

"Per exemple --ha explicat--, aquells que temien o li retreien la preparació d'alguna variant de Sis d'Octubre il·legal i sediciós, descriuen ara el president com derrotat, rendit i fracassat. Per no parlar d'aquells capitans Aranya que l'empenyien al sacrifici heroic..., sense assumir ells cap responsabilitat, i avui el titllen de traïdor a través de les xarxes socials."

L'autor de l'article ha sentenciat que "l'única cosa capaç de substituir --fins i tot amb avantatge-- una consulta o un referèndum celebrats en condicions irreprotxables són unes eleccions que adquireixin caràcter plebiscitari al voltant del tema de la independència" i ha declarat que "no hi ha dubtes" que ens dirigim a això a uns mesos vista. "El que no entenc és que el Govern espanyol prefereixi gestionar el resultat d'aquestes eleccions, abans que l'escrutini d'una consulta no vinculant" s'ha preguntat.

"Però no us preocupeu. Dimarts passat, al fòrum del Financial Times, Mariano Rajoy va aclarir en relació amb Catalunya que "podem parlar de tot"; talment com si es referís a la seva tertúlia al Casino de Pontevedra. No sap, senyor president, el pes que ens treu de sobre" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat