Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 6 de de febrer del 2015 | 16:58
Recull de premsa

Culla: "Per què Grècia amb només 11 milions d'habitants pot plantar cara a Brussel·les i Berlín? Perquè és un Estat independent"

"La cúpula d'Iniciativa considera que tenir o no Estat propi és irrellevant; que el que és crucial són les polítiques socials. Santa innocència!"

L'historiador i professor de la UAB, Joan B. Culla, ha dit a un article que "els qui no semblen haver entès gran" de la lliçó de Grècia d'aquests darrers dies "són les dones i els homes que piloten Iniciativa per Catalunya Verds".

"S'han preguntat Joan Herrera --ha qüestionat Culla--, Dolors Camats i col·legues per què una Grècia amb només 11 milions d'habitants —endeutats a raó de gairebé 30.000 euros per cap—, un territori l'economia del qual representa amb prou feines el 2,5% del PIB de la UE, pot permetre's plantar cara a Brussel·les i Berlín, i posar en dubte l'estabilitat de l'euro, i amenaçar de no pagar el seu deute?"


Culla s'ha respost que ho aconsegueixen perquè Grècia és un Estat independent; "arruïnat, ineficaç, corcat per fraus i corrupcions, però independent": "I sí, hem sentit moltes vegades la canterella que la sobirania dels estats ja no és el que era [...]. Però, a l'hora de la veritat, ja ho crec que existeix!" L'historiador ha argumentat: "En tot just una setmana, ha aconseguit que Brussel·les es plantegi, en nom d'un acord, dissoldre la troica. La troica!"

Finalment l'autor de l'article ha sentenciat que mentrestant, aquí, "la cúpula d'Iniciativa considera que tenir o no Estat propi és irrellevant; que el que és crucial són les polítiques socials d'una administració regional emmanillada per Montoro i el FLA. Santa innocència!"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat