Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 9 de de desembre del 2013 | 18:50
Recull de premsa

Culla: "És creïble que els governs de Rajoy i Cameron es coordinin, quan les seves estratègies en els processos escocès i català són oposades?"

"Una de les notícies més xocants dels últims temps [...]. La reunió que van celebrar a Vílnius, fa una setmana, David Cameron i Mariano Rajoy per coordinar la seva resposta a les apiraciones independentistes".

L'historiador i professor de la UAB, Joan B. Culla, ha dit a un article que una de les notícies "més xocants dels últims temps" és la "reunió que van celebrar a Vílnius, fa una setmana, David Cameron i Mariano Rajoy per coordinar la seva resposta a les apiraciones independentistes".

L'autor de l'article Un Rajoy 'british'? ha recordat que durant l'estiu passat i gran part de la tardor "la qüestió de Gibraltar va posar aquestes relacions en tensió" entre Espanya i el Regne Unit "gairebé a la vora de la crisi bèl·lica" i que fa un parell de setmanes "hi va haver una suposada violació de la valisa diplomàtica de Sa Graciosa Majestat per part de la policia espanyola a La Línia, incident que va portar al Foreign Office a cridar a capítol l'ambaixador Trillo-Figueroa".

"Doncs bé --ha continuat--, tot aquest mal rotllo sembla haver-se evaporat al conjur de la comuna amenaça secessionista. Tindria gràcia que la dreta espanyola es reconciliés per fi amb la pèrfida Albió gràcies al monstre bicèfal format per Alex Salmond i Artur Mas". Culla, però, s'ha preguntat si és "creïble" que els governs de Cameron i Rajoy es coordinin quan les seves estratègies davant els processos escocès i català "estan sent diametralment oposades": "L'altre dia, a la capital lituana, cap Jorge Moragas no li va fer notar al senyor Mariano que el seu col·lega britànic ha autoritzat i pactat amb Edimburg un referèndum d'autodeterminació a celebrar el proper setembre?"

Culla ha dit finalment que tal i com estan les coses "em disposo a contemplar amb enorme curiositat els fruits de la "coordinació" acordada entre el president Rajoy i el primer Cameron". "Verbigràcia, el dimarts vam saber que Interior busca Mossos descontents per desestabilitzar la policia catalana. ¿També el Home Office es disposa a sembrar zitzània entre el Police Service of Scotland?" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat