Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 7 de d'octubre del 2013 | 19:12
Recull de premsa

Culla: "Abans de predicar el federalisme entre la dreta, potser el PSC hauria assegurar-lo en les pròpies files del PSOE"

"Al disc dur de l'Espanya conservadora, el concepte de federalisme va quedar associat amb la desintegració territorial de l'Estat, amb el descontrol de l'ordre públic, amb una alarmant agitació popular".

L'historiador Joan B. Culla ha recordat a un article que al "disc dur" de l'Espanya conservadora el concepte de federalisme "va quedar associat amb la desintegració territorial de l'Estat , amb el descontrol de l'ordre públic, amb una alarmant agitació popular i, a sobre, amb l'únic moment d'hegemonia catalana en la governació espanyola".

A un article publicat a El País Culla hi ha dit que aquests són m
otius "més que suficients" per generar una pertinaç "alèrgia antifederal, tan intensa avui a Gènova 13".
A l'article Els federalistes de Génova 13 Culla hi ha dit que per aquest motiu "ja poden Navarro, Lucena i companyia cercar federalistes pels madrilenys barris del poder": "A part de sentir expressions buides, flatus vocis del tipus "cal catalanitzar Espanya" o "vull una Espanya catalana" , o "tot el que sigui dialogar és bo", trobareu paladins acèrrims de la Bundestreue (la lleialtat federal) com els ministres Wert o Montoro".

Per aquest motiu Culla ha conclòs que "amb aliats així, la reforma de la Constitució en clau federal és cosa feta" i ha sentenciat que "de totes maneres, i abans de predicar el federalisme entre la dreta, potser el PSC l'hauria assegurar en les pròpies files del PSOE. L'exministre i alcalde de Saragossa Juan Alberto Belloch, per exemple, sembla necessitar un bon repàs".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat