Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 3 de de maig del 2013 | 18:07
Recull de premsa

Culla: "El servei exterior espanyol està d'activitat intensiva contra el dret dels catalans a autodeterminar-se"

"Resulta xocant que la glacial actitud de Brussel·les davant la hipòtesi d'una Catalunya independent hagi estat descrita aquí com un fracàs, quan es tracta del súmmum de la previsibilitat. [...] De tan normal, ni tan sols és notícia".

L'historiador Joan B. Culla s'ha preguntat a un article: "Què me'n diuen de la revelació segons la qual Diplocat, la incipient xarxa internacional creada per la Generalitat, es dedica a explicar i defensar el procés sobiranista? Que totes les diplomàcies i paradiplomacias del món no propaguen les agendes polítiques dels governs que les dirigeixen?".

A l'article Estranyes sorpreses Culla hi ha defensat que a Catalunya existeix,"des de fa gairebé mig any, una impecable majoria parlamentària favorable a l'exercici del dret a decidir": "D'on surten, doncs, la sorpresa o l'escàndol?".

Culla ha indicat que potser existeix l'opció que "algun observador" esperi de Diplocat "una exquisida neutralitat institucional", i hi ha afegit: "Algú creu que, des del novembre passat, la densa i sumptuosa xarxa diplomàtica del Regne d'Espanya-que paguem entre tots, inclosos els catalans [...]─ roman neutral davant el desafiament català?".

L'autor de l'article ha conclòs que els recents posicionaments hostils de The Times respecte de les pretensions catalanes "no són fruit de l'atzar ni de la inspiració divina, sinó d'inspiracions i pressions més terrenals", per la qual cosa, l'acció del Diplocat "és pur amateurisme".

"I sí, l'Ajuntament de Barcelona va subvencionar amb 10.000 euros l'excel·lent traducció al català de la formidable novel·la Victus. El proper Dia de les Forces Armades ens costarà només nou vegades més, i no he sentit queixar-se a ningú" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat