Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de d'octubre del 2013 | 18:47
Recull de premsa

Culla: "A Catalunya no hi ha ni milions ni centenars de milers de ciutadans que se sentin oprimits pel sobiranisme"

"El relat és més o menys així: a Catalunya impera un "pensament únic" [...] sota del qual les veus que no animen la independència hi són excloses del debat públic i dels espais d'opinió [...]. Aquesta narrativa no res de certa ni de nova".

L'historiador i professor de la UAB, Joan B. Culla, ha denunciat a un article l'"absoluta falsedat" del relat que corre a la resta de l'Estat, més enllà de Catalunya: "El relat és més o menys així: a Catalunya impera un "pensament únic" [...] sota del qual les veus que no animen la independència hi són excloses del debat públic i dels espais d'opinió, debat i àmbits que constitueixen a dia d'avui un monocultiu secessionista".

"El mite de la "dictadura catalana" és vell, de fet, i només substituint "independentisme" per "nacionalisme", s'arrossega des dels temps de Pujol, tot i que ha experimentat darrerament interessants evolucions" ha apuntat l'autor de l'article Clandestins. Culla ha continuat explicant que a través de "l'anomenada brunete mediàtica i del columnisme més recalcitrant, s'ha estès com una taca d'oli fins als opinadors de perfil progressista, intueixo que com a clau explicativa del que els sembla inexplicable: el creixement fulgurant dels catalans partidaris del divorci".

Culla ha indicat el mecanisme de pensament d'aquests darrers opinadors: "O
estan [els catalans] intoxicats i manipulats... o, en cas contrari, l'Espanya del PSOE hauria de fer una profunda, severa autocrítica. I, és clar, això sempre fa mandra".
Sobre el relat del pensament únic a Catalunya, l'autor de l'article ha dit que "PP i el govern espanyol s'hi han abocat": "Sánchez-Camacho i els seus coreligionaris van tractar, en els dies previs al 12 d'octubre, d'infondre a la convocatòria de la plaça de Catalunya una aurèola resistencial, de dissidència, gairebé de sortida de la clandestinitat: "Cal trencar el silenci", "els convocants no gaudeixen de subvencions ni de suport institucional", va lamentar la de Blanes".

Finalment Joan B. Culla ha conclòs que
a Catalunya "no hi ha ni milions ni centenars de milers de ciutadans que se sentin oprimits o maltractats sota el sobiranisme" perquè "és molt difícil fer passar a Sánchez-Camacho per una perseguida a causa de les seves idees polítiques" i al PP català per un partit "inerme, quasi tolerat, amb María de los Llanos de Luna oculta en unes golfes, donant-li a la vietnamita i tement la irrupció dels Mossos". "Es nota molt que aquesta gent no té ni idea del que era la clandestinitat" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat