Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de de desembre del 2011 | 16:15
Recull de premsa · Comunicació

Gifreu: "TVC continua sent una estratègia de país prioritària"

"L'actual responsabilitat de TV3 i de Televisió de Catalunya respecte al futur immediat del català i de la presència de l'audio-visual català en els seus territoris històrics i sobretot a internet és molt més gran que no abans".

Josep Gifreu

El professor de comunicació de la UPF, Josep Gifreu, ha sentenciat a un article publicat a El Temps la imperiosa necessitat de supervivència de l'actual model de televisió pública catalana.

"Al costat del sistema escolar i l'adopció de la immersió lingüística, el model català públic de l'àudio-visual ha estat sens dubte l'altre factor d'èxit en el camí cap a la normalització del català i de la cultura catalana" ha informat el professor.

A l'article TVC, la televisió nacional, Gifreu ha insistit en què cal recordar que el Parlament i la Generalitat de Catalunya "han tractat sempre" la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals "amb cura, respecte i responsabilitat" i li han encomanat "la missió central de vertebrar l'espai àudio-visual català".

L'actual responsabilitat de TV3 i de Televisió de Catalunya respecte al futur immediat del català és molt més gran que no abans"

En aquest aspecte, l'autor de l'article ha subratllat que la sensibilitat catalanista "ha inspirat i propiciat l'adopció de polítiques, mesures i recursos per a fer de TV3 el nucli i referent del sistema audio-visual català i en català" i que "això val per a la Catalunya estricta però també per a tot l'espai del català": "Un espai que avui incorpora nous reptes".

Per aquest darrer motiu, Josep Gifreu ha sentenciat que l'actual responsabilitat de TV3 i de Televisió de Catalunya (TVC) "respecte al futur immediat del català i de la presència de l'àudio-visual català en els seus territoris i sobretot a internet és molt més gran que no abans".

"Des del catalanisme ─ha conclòs─, amb els matissos que es vulgui, la potenciació de la princiapl eina i plataforma de visibilitat en el món d'avui a través de les xarxes i de les pantalles, com és TV3 i TVC, continua essent una estratègia de país prioritària".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat