Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de d'octubre del 2013 | 17:57
Recull de premsa

Clotet: "La pèrdua de vot del PSC no va cap a partits defensors de la unitat d'Espanya, sinó cap als sobiranistes"

"Veig un paral·lelisme [del PSC] amb UDC: del tot al no-res en pocs anys. [...] L'únic partit que no ha donat suport a la Via Catalana ni tampoc a la manifestació del 12 d'octubre és el PSC. Això [...] a hores d'ara equival a la inhibició del terreny de joc".

El periodista Jaume Clotet ha indicat a un article que una de les dades més rellevants del darrer CEO és "que un 8% de votants del PSC afirmin que votaran ERC en les properes eleccions".

A l'article Quo vadis PSC? Clotet hi ha dit que l'esquerra catalana "ja no és el PSC; és Esquerra", i que per això aquesta esquerra "aglutinarà cada vegada més el vot moderat de centreesquerra". "A escala global el PSC té una fuga de vot cap als partits partidaris de la consulta d'un 17%, mentre que el traspàs de vot envers els partits unionistes no supera el 6%" ha dit.

Sobre les dades del CEO, l'autor de l'article ha sentenciat que "la pèrdua de vot del PSC no va cap a partits defensors de la unitat d'Espanya, sinó cap a partits sobiranistes" amb la qual cosa Clotet ha continuat explicant que "en conseqüència, la posició dura de Pere Navarro de validar únicament una consulta legal no tamponarà aquesta hemorràgia de vots" i ha indicat que "com que també es percep una fuga de vots cap als partits unionistes durs, el discurs oficialista tampoc no és creïble i molts votants socialistes busquen el recer intransigent que ofereix el PP i C's. Mala peça al teler".

Clotet finalment ha conclòs que "el PSC i el seu lliscament cap a la marginalitat política [manté] un paral·lelisme amb UDC: del tot al no-res en pocs anys": "Un darrer apunt, que potser ho explica tot: l'únic partit que no ha donat suport a la Via Catalana ni tampoc a la manifestació del 12 d'octubre és el PSC. Això, que podria ser una virtut, a hores d'ara equival a la inhibició del terreny de joc."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat