Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de gener del 2015 | 16:44
Recull de premsa

Casas: "ERC hauria pogut entrar al Govern i Mas convocar al març, però tothom ha afluixat"

"Com en tot acord, tothom ha afluixat. Com més se'l mirin, més els agradarà. Junqueras va a eleccions sense condicionants; [...] i Mas té mesos per casar-se amb ERC com vol, també als ajuntaments".

El periodista Ferran Casas ha dit a un article que el 9-N va "esgotar" una de les fases del camí cap a l'estat propi i després d'un primer assaig a les urnes, "calia fixar nous passos".

"La negociació ha acabat en un triangle Mas-Junqueras-entitats --ha explicat--. Tots han pressionat fins al límit. El diàleg entre el president i el líder d'ERC ha tingut punts dramàtics i lletjos i molt joc subterrani. Volien tenir les millors cartes i condicionar el full de ruta del procés".

Casas ha dit que, amb l'acord Mas Junqueras al final "han arraconat els maximalismes, conscients que molts ciutadans que els han acompanyat n'estaven tips" i "es van disculpar, però també els podien explicar que la política, quan t'hi jugues coses de veritat, ja ho té, això". "ERC hauria pogut entrar al Govern --ha continuat-- o acceptar la llista "de país", i Mas convocar al març, però com en tot acord tothom ha afluixat".

Finalment el periodista ha indicat que aquest acord "com més se'l mirin, més els agradarà" als líders d'ERC i CiU. "Junqueras va a eleccions sense condicionants; la campanya, que comença per la Diada, hauria de permetre recuperar el momentum del 9-N i donar-li un to cívic, i Mas té mesos per casar-se amb ERC com vol, també als ajuntaments" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat