Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 12 de de novembre del 2013 | 19:03
Recull de premsa

Casals: "El baró de Binns creu que la independència d'Escòcia seria un desastre. Però explicita que si els escocessos ho volen, s'ha de cedir"

"L'aristocràcia britànica ha estat coneguda i reconeguda per la seva capacitat d'adaptació. Per això la revolució burgesa va fer-se a les illes britàniques pràcticament sense tallar caps".

La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha explicat a un article a El Temps que l'aristocràcia britànica "ha estat coneguda i reconeguda per la seva capacitat d'adaptació. Per això la revolució burgesa va fer-se a les illes britàniques pràcticament sense tallar caps".

A l'article Escòcia: la capacitat d'adaptació Casals hi ha dit que aquesta mentalitat ha assegurat la supervivència a la mateixa aristocràcia "i unes posicions privilegiades", ja que "trobem aristòcrates en els més diversos llocs de la societat, en l'economia i també en la política". "No és fàcil determinar fins a quin punt els escocessos s'assemblen als seus homòlegs anglesos [...] però és cert que hi ha similituds".

Casals ha continuat argumentant: "Sir Thomas Dalyell ha estat diputat de Westminster [...] i des del seu escó va oposar-se sempre a qualsevol mesura que signifiqués donar més poder a l'administració escocessa". Finalment l'autora de l'article ha recordat el pensament d'aquest aristòcrata: "Avui quan ja se sap què reclama bona part de la política del seu país, Dalyell opina que la independència d'Escòcia seria un desastre. Però explicita que si els escocessos ho volen, s'ha de cedir".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat