Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de de desembre del 2014 | 21:41
Recull de premsa

Cardús: "No és moment d'eleccions normals. Allò que ha mobilitzat milions de catalans ha estat la independència"

"El clam és que volem votar, no pas unes eleccions avançades ordinàries, sinó la independència de Catalunya. Tot allò que afegeixi confusió i s'allunyi d'aquest vot net i clar és alterar el clam unitari del carrer".

El periodista Pere Cardús ha dit a un article que "teníem coll avall que al febrer o al març votaríem" en unes eleccions convertides en referèndum sobre la independència i "el desacord polític" ho ha refredat. "Mas i Junqueras no es poden permetre d'aturar el procés d'independència. I no crec que hi tinguin gens d'interès" ha denunciat.

A l'article De l'eufòria a la brega: un procés ondulant Cardús hi ha dit que ajornar la votació definitiva "tindria efectes catastròfics per als interessos del sobiranisme" i ha opinat que Mas no deu tenir "marge de maniobra per a allargar la legislatura". "Però és cert que --ha continuat-- és el moment de fer el plebiscit legal i amb plenes garanties democràtiques que no ens han deixat fer".

Cardús ha sentenciat que "no és el moment de les eleccions normals" perquè allò que ha mobilitzat "milions de catalans aquests últims tres anys ha estat la independència": "El clam és que volem votar, no pas unes eleccions avançades ordinàries, sinó la independència de Catalunya. Tot allò que afegeixi confusió i s'allunyi d'aquest vot net i clar és alterar el clam unitari del carrer.

Per tot això Cardús ha conclòs que "aviat tindrem bones notícies i recuperarem la rialla que ha caracteritzat el moviment democràtic per la llibertat" i aviat oblidarem "tota aquesta cridòria i tornarem a donar-nos les mans per presentar-nos al món com un poble unit, alegre i combatiu".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat