Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de de desembre del 2014 | 21:12
Recull de premsa

Bosch: "Les finances de la Generalitat no poden millorar modificant el finançament autonòmic. Només la Hisenda pròpia pot aconseguir-ho"

"El govern espanyol té una concepció unitària de l'Estat i, des del punt de vista de la Hisenda, de caixa única".

La catedràtica d'economia a la UB, Núria Bosch, ha indicat a un article que la Generalitat depèn de l'Estat "per endeutar-se, ja que com que no té una Hisenda pròpia no ofereix garanties als mercats"."Només ho pot fer a través del FLA --ha explicat--, que és un sistema que ha implantat l'Estat per prestar diners a les autonomies".

Sobre això, l'autora de l'article L'Estat autonòmic va ofegant Catalunya ha sentenciat que "el pitjor és que cada cop que l'Estat presta diners a la Generalitat a través d'aquest mecanisme hem de sentir que el govern espanyol diu que està ajudant Catalunya, quan la realitat és que no ens dóna res, ja que tot el que rebem prové de la nostra contribució prèvia mitjançant els impostos que van a parar a les arques estatals". "Només cal recordar el dèficit fiscal de Catalunya" ha reblat.

Bosch ha denunciat que el govern espanyol té una concepció "unitària" de l'Estat i, des del punt de vista de la Hisenda, "de caixa única": "Per ell, tots els recursos fiscals són de l'Estat. Els territoris no compten i els governs autonòmics tampoc. Per això diu que mitjançant el FLA ajuda Catalunya".

"En conclusió, l'estat autonòmic ja no serveix per a Catalunya. Les finances de la Generalitat no poden millorar substancialment modificant per enèsima vegada el finançament autonòmic. Només la Hisenda pròpia que proporcioni un estat independent ho pot aconseguir" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat