Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 8 de de juliol del 2014 | 18:15
Recull de premsa

Bosch: "La independència pot ser una gran oportunitat per fer polítiques econòmiques i fiscals més favorables al teixit productiu català"

"La independència és també una oportunitat per implementar unes regulacions més favorables per a la creació de noves empreses".

La catedràtica d'economia a la UB, Núria Bosch, ha destacat a un article que la independència de Catalunya "pot ser una gran oportunitat per fer polítiques econòmiques i fiscals més favorables al teixit productiu català que no pas les que fa el govern espanyol, que no estan pensades per a l'empresa catalana". "També es podrien fer polítiques econòmiques per incentivar la localització de noves empreses a Catalunya" ha afegit Bosch.

A l'article Independència i localització Bosch ha assegurat que la independència és també "una oportunitat per implementar unes regulacions més favorables per a la creació de noves empreses" i ha afegit que el fet que Catalunya fos un estat petit "no hauria de ser cap inconvenient per a la localització empresarial, ja que el que compta és el grau d'obertura de la seva economia".

"Catalunya té un grau d'obertura comercial alt --ha continuat explicant--, la qual cosa li possibilita ser un país altament competitiu, un factor que aprecien particularment les multinacionals. Entre les primeres posicions del rànquing mundial en nivell de riquesa i competitivitat hi ha països petits, de dimensions semblants a Catalunya, com ara Suïssa o Suècia".

Finalment, Bosch ha conclòs que "tot tipus de raons pràctiques fan creure que una Catalunya independent continuaria formant part de la UE" però ha subratllat que fins i tot en la hipòtesi que el nou estat català naixés fora de la UE i hagués d'esperar un període per reincorporar-s'hi, "es pot argumentar que a Catalunya no s'establirien barreres comercials, ja que això xocaria amb els interessos de totes les empreses multinacionals, espanyoles o no, radicades a Catalunya i no beneficiaria a ningú".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat