Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de d'abril del 2013 | 18:15
Recull de premsa

Bosch: "La independència podria beneficiar l'economia de l'estat espanyol i incrementar el benestar dels seus ciutadans"

"He sentit dir que la independència de Catalunya acabaria d'ensorrar l'economia espanyola, i que aquesta pot ser una raó per la qual la mateixa UE no estigui interessada que el procés sobiranista".

La catedràtica d'economia a la UB, Núria Bosch, ha negat rotundament a un article que la independència de Catalunya comporti un empobriment d'Espanya: "Val la pena llegir el document titulat Cap a on s'encamina Espanya, del Cercle Català de Negocis (CCN), [...] que tracta dels beneficis que la independència de Catalunya podria aportar a Espanya".

A l'article L'estat propi pot beneficiar Espanya Bosch ha defensat que la independència "dinamitzaria el canvi de model econòmic i polític que l'estat espanyol necessita" i que per sortir de la crisi Espanya "necessita un canvi de model productiu, aprimar el seu model administratiu i reemplaçar les seves elits polítiques i empresarials". Un segon argument de Bosch és que una Catalunya estat "permetrà a Espanya desenvolupar amb plenitud la seva estratègia econòmica".

"Catalunya i Espanya ─ha continuat─ tenen estratègies empresarials i econòmiques diferents. L'estratègia catalana es basa en empreses petites i mitjanes innovadores, flexibles, orientades a nínxols de mercat i a l'exportació, i amb un fort component tecnològic i industrial. En canvi, l'estratègia espanyola està enfocada a grans empreses".

Sobre aquesta qüestió, Bosch n'ha esmentat els beneficis: "La independència de Catalunya permetrà al govern espanyol establir polítiques adequades al seu model empresarial i concentrar tots els seus esforços en les empreses espanyoles".

Podeu llegir la totalitat de l'article clicant aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat