Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de febrer del 2015 | 19:03
Recull de premsa

Bosch: "Difondre la independència ha de ser prioritari"

"És l'hora d'ampliar la base sobiranista i pot ser que els arguments econòmics existents a favor de la independència siguin rellevants per aconseguir-ho."

La catedràtica d'economia a la UB, Núria Bosch, ha assenyalat a un article que és "important atacar la contraposició que molts fan entre independència i polítiques socials o benestar social". 

Segons Bosch, aquests "diuen que la preparació del camí que democràticament podria conduir Catalunya a la independència va en detriment de portar a terme polítiques públiques de caire social", i ha sentenciat que "davant d'aquest plantejament, ha de quedar clar que precisament la independència és el millor mitjà en aquests moments per obtenir millores en aquest camp i també més poder de decisió, i que aquesta és una de les raons per desitjar-la".

"S'ha d'explicar com podria ser des del punt de vista social una Catalunya independent --ha indicat--, amb quins països europeus es podria equiparar i quin model d'estat del benestar podria tenir. Explicar quin país podríem tenir pot ser un factor atractiu cap a la independència i que en fomenti l'entusiasme en una etapa en què això és molt necessari". Bosch ha continuat argumentat: "El segon missatge que cal difondre és que amb la independència la Generalitat tindria prou recursos per finançar les despeses del nou estat i millorar el nivell dels seus serveis públics".

"Segons el CATN --ha continuat--, suposant que es mantinguessin els nivells actuals d'impostos i serveis públics, a la Generalitat, després de pagar totes les despeses del nou estat, incloent-hi les pensions, encara li sobrarien diners". Finalment Bosch ha dit que una Catalunya independent "podria pagar les pensions i les diferents prestacions de la seguretat social" i ha conclòs que la "por a no tenir garantida la pensió pot fer disminuir els vots favorables a la independència" motiu pel qual "cal explicar com funciona el sistema de pensions".

"Difondre les qüestions anteriors ha de ser prioritari, malgrat que n'hi ha d'altres que també s'han de tractar [...]. És l'hora d'ampliar la base sobiranista i pot ser que els arguments econòmics existents a favor de la independència siguin rellevants per aconseguir-ho" ha dit Bosch.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat