Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 30 de de maig del 2012 | 18:44
Recull de premsa

Benach: "Catalunya té una febrada important. I alguns pensen que es resol a base d'aspirines. I s'equivoquen"

"El malalt està curat? Doncs dependrà de la malaltia que tingui. Una cosa és el símptoma, i l'altra, la realment important, és la malaltia".

Entre paral·lelismes i metàfores, l'expresident del Parlament català, Ernest Benach, ha indicat que Catalunya és un pacient malalt amb quatre símptomes clars: "Símptoma 1r. #novullpagar o #novullpagaraEspanya".

"El Govern espanyol anuncia ─ha dit sobre el primer símptoma─ que s'està plantejant allargar terminis de concessió d'algunes autopistes catalanes per tal de resoldre alguns problemes d'infraestructures de les autopistes del voltant de Madrid". Benach ha dit que la gent "comença a actuar i n'hi ha que gosen no pagar el peatge" perquè la gent "sap perfectament quan s'acaben les concessions, de qui és cada autopista, qui la gestiona" i "treu les seves pròpies conclusions".

El segon símptoma del malalt, segons l'autor de l'article Els símptomes de Catalunya, és el pacte fiscal: "És a l'ordre del dia de la política catalana". "Hi ha un gran consens a la societat catalana, partits catalanistes, independentistes i societat civil [...] que la situació que viu Catalunya és del tot insostenible" ha sentenciat. Benach ha lamentat que els catalans "recaptem molt, paguem moltíssim i rebem molt per sota del que seria considerable com a mínimament just".

"Símptoma 3r. Els drames de la monarquia espanyola ─ha continuat─. Entre el gendre imputat, el net ferit al peu, la cacera d'elefants i altres afers de la màxima institució de l'Estat, hi ha una certa concepció de final d'etapa en importants segments de la població espanyola".

En el quart lloc, Benach hi ha posat les declaracions del president extremeny, dirigides a l'Alcalde de Barcelona: "Vine i digues-m'ho a la cara si tens collons". "Si un home és assenyat ─ha dit─ i respectat a la política catalana, aquest és Xavier Trias [...]. Sobta, doncs, la virulència amb què un polític extremeny l'ha reptat en el terreny dels atributs. De fet, potser, ben pensat, no sobta tant. És el símptoma del que toca ara, la desqualificació, la provocació, el menyspreu...".

Benach ha conclòs que el malalt no es curarà amb aspirines: "El tractament és més greu, més de fons, molt més important i requereix probablement cirurgia fina. Però el malalt té totes les expectatives per, un cop superada la cirurgia, viure infinitament millor, i durant molt de temps".


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat