Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de de novembre del 2013 | 19:17
Recull de premsa

Bel: "Amb una Espanya emancipada de Catalunya, la negociació del sistema de finançament seria civilitzada"

"Les regions més ben tractades pel finançament es coordinen i Aragó, Astúries Castella i Lleó i Galícia ja han constituït un lobby per defensar els seus interessos. Però no s'ha sentit una paraula contra madrilenys ni valencians".

El catedràtic d'economia a la Universitat de Barcelona (UB), Germà Bel, ha fet hipòtesis sobre el finançament d'una Espanya sense Catalunya: "Imaginin què hagués passat si les propostes [de finançament de Madrid i les Illes] haguessin sortit des de Catalunya. O si es digués l'obvietat que a les regions amb nivell de preus més alts la prestació del mateix servei costa més (o amb recursos semblants es presten menys serveis)".

A l'article Discussions civilitzades Bel hi ha dit que "segur" que al lector li "han xiulat les orelles: de garrepes, incompetents i insolidaris cap amunt... i els dirigents de les tres regions mencionades [Madrid, Illes Balears i València] darrera les romegueres, esperant els canvis que també els beneficiarien". "En resposta a les propostes esmentades --ha continuat--, les regions més ben tractades pel finançament es coordinen i Aragó, Astúries Castella i Lleó i Galícia ja han constituït un lobby per defensar els seus interessos".

En aquest sentit, Bel ha indicat que "no s'ha sentit una paraula contra madrilenys ni valencians" per això ha conclòs que "no sé si el nou sistema de finançament canviarà res de substantiu; de fet, crec que no. Però la discussió es fa en termes civilitzats. Així funcionaria Espanya emancipada de Catalunya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat