Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de de març del 2012 | 17:58
Recull de premsa

Alzamora: "El clam unànime de diumenge passat exigeix una articulació política urgent i eficaç"

"El centre dreta regionalista i el centre esquerra catalanista han de ser capaços d'alguna actuació (necessàriament conjunta) que vagi més enllà del càlcul partidista".

Sebastià Alzamora.

L'escriptor Sebastià Alzamora ha fet una crida, a través d'un article al diari Ara, a unir esforços polítics per a fer front a l'onada destructora de la llengua pròpia que duu a terme el govern de Bauzá. "La manifestació de Palma de diumenge passat ─ha dit─ havia agafat en fals el Govern balear [...]. Pel que es veu, [...] tenien coll avall que la tasca que s'havien proposat (la demolició de la llengua i la cultura del país) era cosa gairebé ja feta".

A 25-M a Palma: la resposta que falta, Alzamora ha lloat la resposta popular "mai vista a Mallorca en favor del català". "La reacció del PP ─ha explicat─ va ser tan previsible com penosa: a Bauzá i els seus camarades no se'ls va acudir res més que apel·lar a la majoria que van obtenir fa un any a les urnes [...]. I afegir-hi, a continuació [...]: A la manifestació s'hi van detectar consignes radicals".

"Vaig tenir el gust d'entretenir-me a contemplar la desfilada [...] i la cosa més radical que hi vaig veure va ser un grup més aviat testimonial de joves que enarboraven estelades" ha matissat. L'autor de l'article ha sentenciat que la "immensa majoria" dels presents a la manifestació eren "allò que es coneix com a gent del carrer: funcionaris, obrers, professionals no liberals, pares i mares de família, gent amb formació universitària (cursada a la UIB) i gent sense formació universitària, jubilats, escolars i tot el que vostès vulguin".

Finalment, Alzamora ha conclòs que el "clam extraordinari i unànime de diumenge passat exigeix una articulació política urgent i eficaç", la qual tingui capacitat de "donar resposta (també a les urnes) als despropòsits de l'extrema dreta que actualment ostenta el poder". "El centre dreta regionalista i el centre esquerra catalanista han de ser capaços d'alguna actuació (necessàriament conjunta) que vagi més enllà del càlcul partidista a curt termini" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Política catalana
La giga enquesta
Opinió · Política catalana
El referèndum no enganya
Opinió · Política
Necessitem un De Gaulle
Opinió · Política catalana
L'hora PSC
Opinió · Política catalana
Confiança?
Opinió · Política catalana
Moció de confiança
Opinió · Política catalana
Declaració d'independència
Opinió · Política catalana
Catèxit
Recull de premsa · Illes Balears
Alzamora: "A les Balers bé, gràcies"
Recull de premsa · General
Els drets no se suspenen
Indica publicitat