Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de febrer del 2015 | 17:51
Recull de premsa

Álvaro: "La batalla de Barcelona s'ha convertit en una prova d'esforç per al sobiranisme"

"Ja veurem si els nostres representants locals [...] entenen que cal sumar energies per travessar uns temps tan difícils com apassionants".

L'escriptor i periodista Francesc-Marc Álvaro ha dit a un article que les eleccions del 24 de maig a Barcelona seran "moltes batalles alhora i, per sota de tot, hi ha el convenciment que forjar una majoria estable al Consistori serà més complicat que mai" i ha ressaltat que "el factor incertesa augmenta quan considerem que només hi ha dos candidats -Trias i Fernández Díaz- que repeteixen mentre que la resta de caps de llista s'estrena".

A l'article Moltes batalles alhora Álvaro hi ha dit que Alfred Bosch "hauria de beneficiar-se del cicle ascendent de la marca ERC, però li està costant de concretar les complicitats que buscava" i ha sentenciat que només Ada Colau "apareix tan segura en el seu espai com el líder del PP barceloní en el seu, tot i que hi ha dos factors que fan que la coalició Barcelona en Comú no sigui l'operació rodona que alguns havien promès: l'absència de la CUP (cosa que resta vots) i la presència d'ICV-EUiA (cosa que treu credibilitat al discurs contra el model de ciutat construït des del 1979). Mentre les opcions dels extrems ho tenen fàcil, Trias, Collboni i Bosch hauran de fer molts equilibris per intentar arreplegar el màxim de vots".

"La paradoxa és que són justament Trias, Collboni i Bosch --ha continuat-- els mateixos que podrien acabar forçats a entendre's per establir algun pacte de governabilitat, sempre que el pes de la coalició d'Ada Colau i les condicions que ella posés fessin impossible un tripartit d'esquerres de nou encuny. Tot és obert. Bosch donaria prioritat a un acord sobiranista que reforcés el procés o a un acord d'esquerres per remarcar l'accent social? Quin interès tindria el PSC a formar part d'un eventual govern local amb convergents i republicans? Podrien posposar-se els pactes estables de ciutat tot esperant els resultats dels comicis catalans?

L'autor de l'article ha dit que la "batalla de Barcelona s'ha convertit en una prova d'esforç per al sobiranisme en general, per a una CiU amb problemes, per a una ERC amb moltes expectatives, per a un PSC en caiguda lliure i per a la versió local de Podem", i ha sentenciat que "fóra ingenu no remarcar que els resultats de la capital de Catalunya serviran per dir si la presumpta nova política es consolida o és una moda, i també per dir si el sobiranisme avança o retrocedeix".

"Robert Robert, el gran cronista del vuit-cents, va escriure que "hi ha afició, a Barcelona, a partir les coses en quatre". La tendència no ha minvat des de llavors. Ja veurem si els nostres representants locals són capaços de superar aquesta fatalitat i entenen que cal sumar energies per travessar uns temps tan difícils com apassionants" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat