Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 25 de de maig del 2015 | 19:49
Recull de premsa

Álvaro: "CiU, ERC i CUP obtenen molts més vots que fa quatre anys, la qual cosa desmentiria el desinflament del procés"

"Sabrà llegir el món sobiranista aquestes dades com una advertència de cara als mesos que tenim per davant? Les disputes entre convergents i republicans han estat massa presents".

L'escriptor Francesc-Marc Álvaro ha dit a un article que Guanyem Barcelona "no deixa de ser part –molt important– del projecte general espanyol que lidera Pablo Iglesias, com ha quedat clar durant la campanya electoral" i ha indicat que una "eventual entrada de Bosch i dels regidors de la CUP en un govern d'esquerres de Colau no seria un fet irrellevant de cara als equilibris delicats dins del bloc sobiranista".

Sobre el 24M i la carrera cap al 27S l'autor de l'article ha dit que mentre CiU "recula clarament a Barcelona i a l'àrea metropolitana, es manté com a primera força (en vots i regidors) al conjunt de Catalunya i revalida la majoria d'alcaldies que tenia".

"ERC –ha continuat– creix de manera destacada però menys del que suggerien els seus magnífics resultats de les europees (amb ensopegada a Barcelona) i la CUP irromp amb força en molts municipis. Això no obstant, el sobiranisme de centreesquerra i el d'esquerra alternativa no aconsegueixen frenar l'onada de Podem".

"Sabrà llegir el món sobiranista aquestes dades com una advertència de cara als mesos que tenim per davant? Les disputes entre convergents i republicans han estat massa presents. Amb tot, hi ha una bona notícia per al sobiranisme: CiU, ERC i CUP obtenen, sumats, molts més vots que fa quatre anys, la qual cosa desmentiria el desinflament del procés" ha reblat.


Finalment, Álvaro ha dit que en molts municipis "no serà fàcil fer pactes per poder governar" i ha conclòs que l'art de la política local "es complica mentre tothom escalfa motors per arribar amb bona cara al 27-S".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat