Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de de maig del 2012 | 18:35
Recull de premsa

H. L. Bofill: "Si s'arriba a la fallida de la Generalitat i l'escapçament de l'autogovern, Mas serà el primer responsable"

"Mas i el seu partit hauran permès la continuïtat de l'espoliació fiscal sense oposar-hi cap mesura efectiva per manca de valentia, un drenatge de recursos que haurà habilitat el govern espanyol del PP a assestar el cop de gràcia".

El professor de dret de la Universitat Pompeu Fabra, Hèctor López Bofill, ha denunciat a un article que Mas i CiU "es mostren incapaços de defensar els interessos de Catalunya" i que per això "no és estrany manifestar un radical escepticisme respecte les suposades ínfules convergents d'avançar en termes de sobirania".

L'autor de l'article La intervenció és el pacte fiscal s'ha preguntat "com pensen impulsar" des del govern "un gest de ruptura si voten a favor de l'eina que permet la imposició de l'ordre constitucional espanyol", i ha lamentat que fins ara "mai –repeteixo, mai– des de Convergència i Unió s'ha plantejat una voluntat de trencament amb la legalitat espanyola (sempre s'ha acabat acceptant el sistema i fins i tot, com hem vist en el cas de la llei de l'equilibri pressupostari, donant-li suport activament)".

"La resposta que ha insinuat Mas ─ha continuat─ encara provoca més inquietud: convocar eleccions. Què importarà l'apel·lació a la voluntat popular si no tens un govern amb prou poders per fer efectiva aquesta voluntat?". Finalment, Hèctor López Bofill ha conclòs que si s'arriba a "l'atzucac de la fallida de la Generalitat i de l'escapçament de l'autogovern, Mas i el seu partit seran els primers responsables d'aquesta situació".

"Hauran permès ─ha conoclòs─ la continuïtat de l'espoliació fiscal sense oposar-hi cap mesura efectiva per manca de valentia, un drenatge de recursos que haurà habilitat el govern espanyol del PP a assestar el cop de gràcia".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat