Dijous, 9 de juliol del 2015 | 08:14
 ·
Crònica · Afers religiosos
Catalunya al Vaticà
Una de les més significatives accions de política exterior de la Generalitat de Catalunya és la creació d'una delegació davant la Santa Seu.

Crònica · Política catalana
27S: Prou de perdre el temps.
Tot i el gran respecte que em  mereixen l'ANC i l'Ómnium amb els seus respectius esforços per elaborar una candidatura guanyadora de cara al 27S, així com  les fermes actituds de Josep Rull,  Marta Rovira i Quim Arrufat per trobar una sortida unitària, cal exigir-los que deixin de perdre el temps i ,que en un màxim de vuit o deu dies, posin la locomotora del tren que ens ha de conduir a la llibertat en marxa.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Gregorio Morán, el perspicaç
Ivan Mambrillas
De tots els paral·lels assajats entre el referèndum grec de diumenge i el plebiscit vicari que celebrarem al setembre, el del periodista Gregorio Morán és, sens dubte, el més perspicaç.
Opinió · Política
Un procés que s'inventa a cada pas
Marta Rovira
Sociòloga
En democràcia, quan es posen les urnes, el resultat no es pot estar determinat d'antuvi per unes institucions de control. Això és el que semblava que havia de passar a Grècia i per això el resultat, amb un "no" clarament guanyador,
Opinió · Política
La Troica de Rajoy
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat
Sé que és fàcil que el lector pugui pensar que m'he venut l'enteniment si sento enveja per un país que el món situa al llindar de l'abisme, amb l'atur per sobre del 25%, la prima de risc a 1.753 punts i un "corralito" que limita la disposició d'efectiu a 60€ per dia. Què se li pot envejar a un país sotmès a aquest panorama?
Opinió · Política catalana
Ho estem complicant massa
Sara Prim
Periodista
D'acord que Espanya no ens deixa cap altra sortida. D'acord que calen majories excepcionals. D'acord que és un moment històric i que ningú ens va prometre un camí planer.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Toni Comín: "La "llista única civil" apareix com l'última esperança de suscitar un consens suficientment sòlid".
El professor i exdiputat al Parlament, Toni Comín, escriu al diari Ara sobre els pros i els contres de la presentació d'una llista civil unitària de cara al 27S. Per a Comín "Aquesta fórmula reté els avantatges de la "llista única de partits", però n'evita els inconvenients.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Sellarès: "Maleïdes llistes i el temps perdut"
Des de fa quatre o cinc anys, en aquests articles regulars a El Punt Avui he enviat sempre un missatge de fermesa i optimisme envers el procés nacional i la nostra dignitat nacional per voler ser simplement un nou estat.
 ·
La fotografia · Política catalana
Suport a la dignitat nacional de la veritable UDC
El proper diumenge  el sector sobiranista d'UDC encapçalat per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; l'expresident del Parlament, Joan Rigol i pel seu portaveu Antoni Castellà faran la presentació oficial de la plataforma política i possible futur partit : "Hereus d'UDC 1931".
Opinió · Política catalana
Donem la cara pel President; el polític que més ha fet per la independència el volem a la llista unitària!
Èric Bertran
Sots­di­rec­tor de la Fun­dació Nous Cata­lans
Mesos més tard i quan tot sem­blava per­dut, impos­si­ble, hem retor­nat a la pro­posta orig­i­nal del Pres­i­dent de la Gen­er­al­i­tat Artur Mas.
Opinió
Sobre el populisme de Podem i la supeditació d'ICV
Ignasi Faura
Advocat
És bo que els polítics s'expressin i diguin obertament el que pensen per tal que els ciutadans puguem decidir a qui donem suport i a qui no.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí