Dilluns, 29 de juliol del 2013 | 16:06
Crònica · Estructures i estratègia d'estat
Generar i construir la unitat pel dret a decidir (III)
En els últims 40 anys hem generat una classe política --i pitjor encara, una classe dirigent-- catalana sense sentit d'Estat i amb una certa animadversió cap al patriotisme. Espanya, els seus poders, han usat els seus aparells amb inetel·ligència tots aquests anys i han desmantellat tots els aparells d'Estat de què vam gaudir els catalans en el passat: un predomini industrial i fins i tot una indústria aèria, bèl·lica i naval catalanes.
Crònica · Estructures i estratègia d'estat
Això va de veres, no hi ha pas enrere (I)
Després de l'Onze de Setembre de 2012 una gran part del país català i dels aparells de l'Estat es van adonar que la Catalunya Principat havia trencat o diluït totes les trampes i paranys que ens havien condicionat des de la transició democràtica.
 ·
La fotografia · Col·lectiu Coronel Escofet
Se'n foten de la Policia de Catalunya? Què hi diu la Generalitat?
El govern de la Generalitat, degut a l'espoli que pateix de més de 16.000 milions d'euros i degut a la manca de sobirania política, no pot fer ni una sola promoció de Mossos des de fa 2 anys, posant així en risc l'eficàcia de les seves competències en seguretat.
Crònica · Estructures i estratègia d'estat
L'aposta de Joan Rigol i la del Consell Assessor per a la Transició Nacional (II)
L'aposta per Joan Rigol és intel·ligent i rigorosa. El President Rigol, des del Parlament, va generar un tarannà d'entesa que va superar en tot moment el marc polític de CiU, la seva federació. Rigol va saber col·locar la presidència del Parlament català a un nivell que fins i tot va crear escola de continuitat amb el President Ernest Benach. Rigol va mostrar també una vàlua important: va saber crear ponts amb el socialisme català i els sindicats, i va merèixer el respecte del PP.
 ·
La fotografia
La Diputació de Lleida intensifica la seva campanya d'estiu per atraure turisme a la Val d'Aran i el Pallars Sobirà
La Diputació de Lleida ha intensificat la campanya d'estiu a través dels mitjans i suports aliens i també dels seus propis canals de difusió, com ara la revista Ara Lleida per tal d'atraure turisme a les comarques de Lleida, especialment a la Val d'Aran i el Pallars Sobirà, després dels danys provocats pels aiguats. 
Opinió
La democràcia segrestada
Ernest Benach
Expresident del Parlament
En el futur més immediat, Catalunya s'enfronta a una de les decisions més transcendents de la seva història. Està clar que hi ha una immensa majoria de la població de Catalunya que vol, per damunt de tot, ser consultada en relació al futur col·lectiu, i per tant, vol decidir cap on ha d'anar aquest país.
 ·
Recull de premsa
Nadal: "És tot tan elemental que cal insistir en una idea bàsica: estem radicalment a favor del dret a decidir"
"Contra la por, llibertat. Contra la intimidació, dret a decidir. Per sortir de dubtes: consulta emparada en el dret a decidir. El dret a decidir és el marc per a una consulta en la qual es pugui expressar amb rotunditat democràtica la voluntat contrastada del poble".
 ·
Recull de premsa
Junqueras: "Si depengués de mi, la consulta ja l'hauriem fet"
"Ens convé tenir n grau d'empatia màxim amb el President. Suposem que ERC no ajudés el Govern. Què passaria? Que el Govern cauria. Hi hauria eleccions anticipades. En què resoldríem els mals que afecten el nostre país?".
 ·
Llibres / revistes
Keynes. La recepta de la socialdemocràcia?
 ·
L'acudit
Per Puyal
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí