Dimarts, 28 de març del 2017 | 13:46
Opinió · Política
Incredibilitat
Miquel Strubell
Sociolingüista
No cal ser un gat vell per dubtar, amb profund coneixement de causa, que els missatges que arriben de Madrid, amb promeses de llaminadures, s'arribin a materialitzar mai.

Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Jordi Porta
És un tema que es repeteix constantment. Davant de les reivindicacions catalanes la resposta habitual per a no fer-ne cas és reclamar el respecte a la llei vigent. Tots els règims i tots els estats tenen unes lleis fonamentals que estan incloses en el que s'anomena La Constitució i que el jutges i els governs tenen la responsabilitat de fer-la respectar.
 ·
Notícia · Política catalana
"Venim als Estats Units a donar a conèixer el procés polític català"
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat  en l'inici del seu viatge oficial als Estats Units, que l'objectiu de l'estada és "estendre el coneixement del que està passant a Catalunya i per què està passant". "Venim aquí amb el mateix ànim amb què hem anat a altres països abans, que és explicar-nos i
 ·
La fotografia · Política catalana
Puigdemont: "Lluitem com ho van fer els americans per assolir els seus drets civils"
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest vespre des dels Estats Units, en la conferència que ha pronunciat a la Universitat de Harvard sota el títol Catalonia, today and tomorrow, que "la nostra lluita és un reflex de la batalla pels drets civils americans".
 ·
Notícia · Política
En un article conjunt a "El Periódico" Puigdemont i Junqueras repassen els incompliments del govern espanyol amb Catalunya
El mateix dia que  Mariano Rajoy  visita  Barcelona per parlar d'infraestructures, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, publiquen un article conjunt  a El Periódico en què asseguren que "les paraules de l'Estat se les emporta el vent".
 ·
Notícia · Política
Kereban: "La manera com afrontem les coses a Europa, en el segle XXI, és mitjançant la discussió i el vot"
L'impulsor del grup de discussió sobre Catalunya al Parlament Britànic el el diputat del SNP Partit Nacionalista escocès) , George Kereban, afirma que "tant a Catalunya com a Escòcia ens hem adonat que l'única manera de tirar endavant i tenir control dels nostres afers és ser independents. L'espai per a una solució federal ha desaparegut".
 ·
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
El PSC planteja obertament portar al Tribunal Constitucional el pressupostos de la Generalitat de Catalunya en tràmit al Parlament. Aquesta proposta, pendent d'executar-se, es contradiu amb la bondat expressada en molts ajuntaments a l'hora d'acordar programes de govern amb forces independentistes (PDECAT, ERC,...).
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Marc Costa
Advocat i politòleg
Darrerament ha sorgit un debat sobre si la futura Catalunya independent necessitarà o no d'una política de defensa i, més particularment, d'un exèrcit. Aquest debat està equivocat de base ja que aquest no hauria de ser el debat,
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Miró: " Les tres variables que decidiran el desenllaç final"
En un article a l'Ara David Miró afirma que "El procés sobiranista entra en la fase del tot o res amb la incertesa, per les dues bandes, com a divisa. Ningú sap què passarà en el moment decisiu."
 ·
Recull de premsa · Política
Etxearte: "L'independentisme també se sustenta per un fort component emocional"
En un article al Punt Avui Odei Etxearte es fa ressò de les paraules de l'exministre Margallo a 13Tv en les que aquest va dir "la unitat d'Espanya o es manté als cors, cordialment o amb afectes, o això anirà malament".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí