Dijous, 22 de març del 2012 | 19:20
 ·
La fotografia · Societat civil
Gran manifestació a Barcelona contra l'extermini del català a les Illes
Les mobilitzacions pel català es multipliquen. Aquest proper divendres, 23 de març, a les 20.30 hores, als Jardinets de Gràcia, s'ha convocat una manifestació amb el lema "Aturem l'extermini del català a les Illes".
Opinió · Política
Les veus a favor
Miquel Strubell
Sociolingüista
Les veus a favor de la independència van cridant cada cop amb més força. Així, l'economista Elisenda Paluzie, una de les persones que ha estudiat a fons l'escala del d'eficit –o espoli- fiscal de Catalunya, reconeix que "Espanya és el problema, com abans abandonem el llast abans podrem construir un projecte de societat seriosa".
 ·
Crònica · Euskal Herria
No sols presos, també malalts
L'estat de salut d'una part dels més de 700 reclusos d'ETA és preocupant. Una realitat que durant anys s'ha ocultat i que ara, amb la fi definitiva de la lluita armada, necessita una ràpida solució. Per a molts d'ells, la tradicional reivindicació de l'esquerra abertzale, Euskal Presoak, etxera –Presos bascos, a casa– és una qüestió de vida o mort.
 ·
Crònica · País Valencià
Una broma molt seriosa
L'aparició de Francisco Camps al número d'abril de la revista Telva és bastant indicativa de l'estat mental que travessa l'expresident valencià. Aquests dies és la riota de tothom, però més enllà d'això, hi ha el fet incontestable que encara es tracta d'una personalitat política de primera fila, les paraules del qual, en teoria, haurien de ser preses amb molta atenció.
 ·
Llibres / revistes
Per què volem un Estat propi?
 ·
Crònica · Afers religiosos
Crítiques generalitzades al bisbe de Terrassa
El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, encara està rebent crítiques generalitzades amb motiu del Dia del Seminari celebrat el passat 19 de març.

 ·
Recull de premsa · Política
Partal: "La qüestió principal és saber si Convergència sap que és independentista"
"Els partits independentistes sostenen que mai no proclamarà la independència un partit que no ho siga. És un argument electoral sòlid però en honor a la veritat cal dir que no és ben bé cert".
 ·
Recull de premsa · Política
Recoder: "Ja no ens plantegem canviar Espanya. Ens plantegem com exercir el dret a decidir el nostre futur"
"El pacte fiscal és el nostre horitzó immediat. [...] Però hem d'estar preparats per si, una altra vegada, aquest pont és dinamitat fins i tot abans de construir-se".

 ·
Crònica · Política catalana
Una manifestació gegantina per la Diada Nacional
Aquest cap de setmana passat hem viscut una prova que la capacitat mobilitzadora de l'independentisme està present. Una convocatòria feta per les xarxes socials reunió més de 7.000 persones a la plaça Catalunya en forma de flashmob.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí