Divendres, 12 de juliol del 2013 | 18:50
 ·
Crònica · Societat civil
Cinc motius per apuntar-se a la via catalana
Roger Buch
Politòleg
La inscripció a la via catalana ha arrencat amb força. Us presentem cinc motius per apuntar-vos a un projecte que posarà a prova l'independentisme català. 1.- És una demostració de força amb ressò internacional. La capacitat de mobilització recorda la via bàltica i generarà simpaties.
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Canvi de model a la comunicació pública catalana: el govern aprova una reforma estructural
En uns moments en què la qualitat i pluralitat de la informació pública a Catalunya corren perill de mort --una situació mai viscuda des de la transició democràtica--, el Govern ha llançat allò que pretén ser una bombona d'oxigen per la seva imatge. Aquesta setmana Francesc Homs ha presentat un paquet de mesures estructurals que busquen reformar la totalitat de la comunicació pública catalana. El canvi de model en l'espectre català de comunicació s'atansa: cap on anem?
 ·
Notícia · Unió europea
Ernest Maragall promou un manifest per la unitat catalanista al Parlament Europeu
Nova Esquerra Catalana, partit fundat per Ernest Maragall, vol impulsar la unitat catalanista al Parlament Europeu a través d'una llista única sobiranista per les properes eleccions europees.
Opinió
Benvolgut Rajoy (coma) t'escric (punt i a part)
Yvonne Griley
Lingüista i activista
Quan Artur Mas es va reunir amb Mariano Rajoy a La Moncloa la darrera setmana de març ja es va veure clar que les discrepàncies envers la convocatòria d'una consulta per la llibertat no dibuixarien un camí planer.
 ·
La fotografia
Correllengua 2013: 10 anys sense Miquel Martí i Pol
La celebració del Correllengua d'enguany, una iniciativa social en favor de la llengua i la cultura pròpies, començarà enguany el proper 13 de juliol a la vila de Roda de Ter. Aquest 2013 la festivitat vol homenatjar el poeta Miquel Martí i Pol en el 10è any de la seva mort.
 ·
Notícia
Una enquesta polèmica de CDC
Tribuna.cat va ésser la primera publicació de Catalunya en analitzar l'enquesta de CDC, una enquesta que des del web no va ser considerada quelcom negatiu. De la seva lectura, però, podria interpretar-se que es tracta d'una enquesta a nivell nacional i ordenada per la direcció de CDC.
 ·
Recull de premsa
Culla: "Implementar els propòsits enunciats a Granada converteix la proposta socialista en un brindis al sol"
"Cal preguntar-se si hi ha molta diferència entre aquest federalisme que ara abraça el PSOE i el "federalisme simètric" que propugna des de fa temps Unió Progrés i Democràcia (UPyD)".
 ·
Recull de premsa
Pasqual: "A Espanya no s'entén que Òmnium tingui un poder de convocatòria comparable al del Barça de Messi"
"Òmnium [...] té a veure amb un projecte que es fixava, de manera enunciativa i no limitativa, els objectius d'incrementar la cultura en general i les lletres i les arts".
 ·
Notícia · Política
El TC torna a la càrrega en contra del procés
El braç polític de l'Estat més usat en la guerra bruta contra el dret a decidir dels catalans ha tornat a la càrrega aquesta setmana. El Tribunal Constitucional (TC) ha decidit mantenir la suspensió de la declaració de sobirania que el Parlament va aprovar el passat mes de gener i que va ser motiu d'un recurs presentat pel govern espanyol.
Documents
Ponència política d'ERC 2013
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí