Dimarts, 8 de gener del 2013 | 19:45
Opinió · Política catalana
Emergència nacional
Carles Campuzano
Diputat de CiU al Congrés
Quan el malaguanyat Ramon Trias Fargas escrigué l'any 1985 el seu imprescindible Narració d'una asfixia premeditada. Les finances de la Generalitat de Catalunya, fou titllat d'exagerat. I durant gairebé vint-i-cinc anys anàrem fent la viu-viu. Des del temps d'en Trias Fargas es millorà el sistema de finançament de l'autogovern, fonamentalment per dues vies.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
2013, l'any de l'ofensiva d'Afers Exteriors
Cal que les forces polítiques catalanes que estan a favor del dret a decidir ─i primordialment CiU i ERC─ siguin conscients que la batalla política per a entendre'ns a l'Estat espanyol està perduda per avançat. Espanya té una sola concepció uninacional, unilingüística i unicultural, i sols admet fets diferencials dins del territori que no trenquin la unitat que ells consideren sagrada de la seva pàtria.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
2013: Més tecnologia per a més país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
El 2013 ja ha arribat i, com és normal, una gran majoria vàrem aprofitar les noves tecnologies per felicitar amics i familiars, per donar la benvinguda al nou any i desitjar-nos salut i els millors propòsits i desitjos. SMS i "Whatsapp", l'aplicació estrella per a l'enviament i recepció de missatges de text, foren les que més vàrem usar la nit de Cap d'Any.
 ·
Llibres / revistes
Independents?
 ·
Notícia
Els advocats alerten: o referèndum o declaració unilateral d'independència
Peus a terra: el Col·legi d'Advocats de Barcelona recorda que, més enllà de l'ecosistema enrarit que es respira a l'Estat espanyol, el dret a decidir és "inalineable, fonamental i universal de tots els pobles" i que s'ha de fer complir. En cas contrari, la declaració unilateral d'independència queda completament justificada.
 ·
Recull de premsa
Bosch: "La Catalunya estat naixeria amb un deute del 40% del PIB, un ràting més baix que el de la majoria de països europeus"
"S'enfortiria la solvència econòmica de Catalunya en conventir-se en estat".
Opinió
Prou ha costat!
Josep Poca
Escriptor
"Jo també hi era", vaig escriure el gener del 2004. Ho feia per constatar la meva presència en una de les tribunes del Parlament el dia que Carod oferí el seu suport al govern del president Pujol, per tal que aquest pogués trencar les amarres amb el PP. Aquella estesa de mà havia estat llargament desitjada per a molts. "Per fi! Ja era hora!", xiuxiuejaven bona part dels diputats de CiU i d'ERC.
 ·
Notícia
10 anys de Tribuna, col·labora-hi!
Durant 10 anys tribuna.cat ha estat un diari digital independent d'opinió, que ha intentat estar al servei de tot el ventall d'opcions sobiranistes. Ara, com passa a la majoria de capçaleres de la premsa digital, necessitem la consolidació per assegurar la nostra independència.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí