Dimarts, 19 de gener del 2016 | 12:45
Opinió · Societat civil
Prioritats socials pel nou Govern
Oriol Illa
President de la Taula del Tercer Sector
Després de tres mesos de negociació, ja tenim nou Govern.  ​Aquest fet és  una​ molt ​bona notícia. El país necessita institucions estables que puguin dissenyar, planificar i executar polítiques a mig i llarg termini.
Opinió · Política catalana
Benvingut, president Puigdemont. El Govern (2)
Miquel Sellarès
President de Tribuna Catalana

El Govern del president Puigdemont és un govern que ell accepta però que no ha decidit. I això em fa pensar que pot ser en alguns departaments un Govern breu. Format, evidentment, per persones valentes –ara no es tracta dels millors, que finalment van resultar els possibles-, sinó d'unes persones que han de complir un full de ruta i han d'administrar la misèria d'un pressupost autonòmic, retallat i condicionat.

 ·
Notícia · Política catalana
Reñé afirma que el sector agrari és part indispensable de l'estructura d'estat del futur estat sobirà
Durant la inauguració de la  53a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé,  ha assenyalat que Catalunya viu un moment excepcional que suposa l'avanç cap a un estat sobirà que es construirà de nou mitjançant les pròpies estructures d'estat, entre les quals s'hi troben els sectors agrari i ramader.
 ·
Crònica · Política catalana
Oriol Junqueras: "El líder d'aquest Govern és el poble de Catalunya, que ens ha votat, i el president és Puigdemont".

En una entrevista amb Antoni Bassas al diari Ara, el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda diu que la independència es pot fer en 18 mesos i que treballarà per complir el full de ruta.

 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Tiempo, "eina de les clavegueres"
Durant anys, la revista Tiempo i els articles polítics d'Interviu van ser de caràcter progressista, plantejant moltes vegades articles que dibuixaven una Espanya plural.

Des que va començar el Procés català, aquesta revista -avui de simbòlica i escassa difusió- va convertir-se en l'eina que el Grupo Z va posar a disposició de l'ofensiva de l'Estat i les seves clavegueres en contra del Procés, i d'una forma impresentable contra el president Artur Mas.
Opinió · Política catalana
Keep Calm and carry on
Ernest Benach
President del Parlament de Catalunya entre els anys (2003-2010)
Gràcies al Josep M Ganyet (@ganyet) molta gent va descobrir l'existència d'aquesta expressió treta d'un cartell de propaganda de la Segona Guerra Mundial en què el govern britànic cridava a la calma a la seva població i els encoratjava a tirar endavant.

 ·
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"A què votaria 'sí' Ada Colau?"
En un article al diari Ara el periodista Toni Soler i en relació als resultats del 27S ens diu "És pueril equiparar la majoria absoluta del Parlament amb la majoria dels sufragis, com ho fa l'independentisme; i encara és més absurd que l'unionisme s'atribueixi el 52% dels vots
 ·
Recull de premsa · Política
Llansana: "Plantar el rei"
En un article al Punt Avui Marina Llansana afirma que "Fins fa pocs anys la corona espanyola era intocable" però que en l'actualitat i en part gràcies a la feina feta per Tardà i Anassagasti al Congrés "el declivi de la corona és tan notori que ni els signants del pacte de la Transició ja no la defensen".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí