Wednesday, 28 de September del 2011 | 19:42
Opinió · Societat civil
Cap a l'Assemblea Nacional Catalana
Miquel Strubell
Sociolingüista
El Moviment per la Independència està decididament en marxa. Inspirat en la convicció que les institucions polítiques totes soles no acabaran de fer el pas, i que cal un decidit i actiu moviment social que, articulat arreu del país i treballant frec a frec amb les plataformes, moviments i associacions que s'han creat en els darrers anys, comença la nova fase d'acció marcada pel seu full de ruta.
Opinió · Política
President: necessita canvis i valentia
Miquel Sellarès
Periodista
Artur Mas, el nostre president, ha demostrat en aquests nou mesos ser un ordenat i seriós gerent del país, i en aquesta ocasió, cal donar-li suport crític.
 · Les campanyes de José Zaragoza al PSC han acostumat a apostar, més que en les propostes pròpies, en el discurs de la por al PP.
Les campanyes de José Zaragoza al PSC han acostumat a apostar, més que en les propostes pròpies, en el discurs de la por al PP.
Crònica · Política catalana
El fet diferencial català al Congrés: el vot contra el PP
Roger Buch
Politòleg
És sabut que el  que més motiva a l'electorat català en les eleccions al Congrés és el vot contra el PP. Ho sap ERC que l'any 2004 va destrossar totes les previsions electorals pujant fins a 8 diputats.
Opinió · Societat civil
40 anys de l'Assemblea de Catalunya
Carme Forcadell
Vicepresidenta de la PDD
El proper  dia 7 de novembre es compliran 40 anys de la constitució de l'Assemblea de Catalunya, una organització creada per lluitar contra el règim del General Franco que va convertir-se en la  plataforma més important de resistència contra la dictadura.

 ·
Notícia · Societat civil
"Esperem que el compromís sigui signat i que l'acord impliqui sancions"
Josep Maria López-Llaví, membre del consell consultiu de la Plataforma per la Llengua, ha trobat a faltar un compromís vertader i signat entre ambdós membres de l'acord a què aquesta setmana han arribat la Conselleria de Cultura i les majors.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Del corredor i del marxisme (vulgar)
Ivan Mambrillas
Que el corredor mediterrani sigui, només, una il·lusió de l'esperit, una idea projectada, és una magnífica impugnació d'aquella pseudociència anomenada marxisme vulgar: la base econòmica, els interessos del capital, teòricament capaços de determinar des de l'ordenament jurídic fins al ritme iàmbic d'un sonet, al levante español no haurien passat d'engendrar l'esguerro d'un Euromed.
 ·
Crònica · Internacional
Palestina a l'ONU, un pas endavant o foc d'encenalls?
Toni Reig
Periodista
Des que el passat dia 23 el líder palestí, Mahmoud Abbas, va demanar oficialment a les Nacions Unides el reconeixement d'un Estat palestí aquest tema ha centrat gran part de l'atenció internacional.
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
'Pa Negre', escollida per als premis Oscar
Pa Negre, la cinta d'Agustí Villaronga que va aconseguir donar un revulsiu al cinema català, sembla empendre un camí ascendent sense aturador: aquesta setmana la pel·lícula ha estat sel·leccionada per representar l'Estat espanyol als Oscar.
 ·
Notícia · Comunicació
Cuní no modifica audiències a 8TV
El presentador, que condueix 8 al dia al canal de televisió del Grup Godó, ha aconseguit un 3,44% de share durant les dues primeres setmanes, un percentatge exactament igual al que 8TV va aconseguir ara fa un any.
 · Mapa dels municipis que s'han afegit a l'Associació -en verd- i els que  tenen previst fer-ho -en groc. Elaborat per Directe.cat
Mapa dels municipis que s'han afegit a l'Associació -en verd- i els que tenen previst fer-ho -en groc. Elaborat per Directe.cat
Notícia · Política
Continua el degoteig de viles que se sumen a l'Associació de Municipis per la Independència
Les Borges Blanques, Balaguer i Maspujols aprovaran aquest dijous en els respectius plens la seva adhesió a la iniciativa endegada per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que pretén agrupar els ajuntaments catalans que aposten per l'Estat propi.
 ·
Notícia · Política
Roca alerta d'una propera reforma de la llei electoral per enviar els catalans "a galeres"
L'exsecretari de CDC assegura que la reforma de la Constitució és més important que la sentència contra l'Estatut. Ferran Requejo, per la seva banda, ha previst "una segona onada de creixement de l'independentisme" davant el possible fracàs del pacte fiscal.
 ·
Recull de premsa · Política
Salvador Cardús: "En l'independentisme hi viuen dues ànimes"
Cardús creu que en aquest moment històric en què s'ha obert escletxes mai no imaginades per assolir la independència de Catalunya, l'objectiu principal ha de ser "aconseguir la majoria social àmplia sense la qual l'oportunitat podria passar de llarg per sempre més".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí