Dilluns, 17 de març del 2014 | 19:52
Opinió
L''ABC' i la gallina cega
Miquel Strubell
Sociolingüista
L'"autodenominat" diari ABC no s'ha caracteritzat mai -si més no, des que tinc ús de raó- per una actitud neutre respecte dels catalans. Però l'editorial --l'editorial!-- d'avui ja no és una qüestió d'actitud. És digne d'un pamflet de partit extremista i, a més, ja a la primera frase diu una cosa tan falsa que no m'estranyarà si l'ANC el tira pels tribunals.
Crònica · Política catalana
La vergonya de l'11M
Marc Costa
Advocat i politòleg
Fa deu anys que Al Qaeda va decidir atemptar contra uns trens de rodalies de la línia ferroviària que connecta Alcalá de Henares amb l'estació d'Atocha de Madrid, col·locant tretze bombes dins bosses de plàstic i motxilles, deu de les quals van esclatar en 12 vagons diferents de quatre trens a horari de màxima afluència, provocant la mort de quasi dues-centes persones i ferides a quasi dues mil.
Opinió
La veu de la majoria silenciosa
Xavier Serrahima
Escriptor
Tant l'estat espanyol com les formacions polítiques que el representen a Catalunya s'entesten en mantenir amb fermesa el vell eslògan Spain is different.
 ·
La fotografia
"El poble català només pot ser lliure i sobirà"
La Diputació de Lleida ha omplert el Born aquesta passada setmana amb la recreació del setge de Lleida. El president de la Diputació, Joan Reñé, ha afirmat que el poble català "només pot ser lliure i sobirà".

 ·
Llibres / revistes
Un nou país en una nova Europa
 ·
Recull de premsa
Llansana: "La FAES voldria que el que passa fos una confrontació d'identitats"
"Només que haguessin llegit Candel, haguessin parlat amb algú de Súmate o haguessin tret el cap a la Via Catalana sabrien que la demanda de més democràcia i de més llibertat [...] no va de cognoms, ni d'identitats, ni d'orígens".
 ·
Recull de premsa
Rahola: "Quan algú arriba a aquests nivells de disbarat, no demostra ferotgia sinó impotència"
"En un d'ells [diaris espanyols], han dibuixat una vinyeta on es barreja el president Mas amb el 9- N i… la soga d'un penjat".
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Informe SIC
Gràcies Margallo i companyia per ajudar al fracàs de l'unionisme
El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, s'ha encarregat des de la metròpoli de fer la campanya oficial contra el sobiranisme, com si Catalunya ja fós un estat independent. La fa, però, amb tanta incompetència i manca de coneixement de la realitat catalana, i amb una estratègia de radicalisme nacionalista ultraespanyol, que les seves campanyes, estratègies i consignes s'acaben convertint en una excel·lent iniciativa de màrqueting favorable a la independència de Catalunya.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí