Wednesday, 4 de May del 2011 | 20:00
 ·
Crònica · Política catalana
Tendències, crisi i la barrera del 5%: les incògnites del 22-M
Roger Buch
Politòleg
Les properes eleccions municipals del 22M es presenten de manera molt diferent pels partits catalans. Fent un repàs de les expectatives de cada un d'ells, són diverses les qüestions que hi ha sobre la taula: les bones perspectives de CiU quedaran truncades després de la seva arribada al poder? Aconseguirà el PSC mantenir Barcelona? Els pactes d'ERC seran suficients per tornar a atreure els electors?
 ·
Crònica · País Valencià
Una campanya muda
Sembla mentida, però aquest dia 22 hi ha eleccions al País Valencià. Un fenomen extraordinari, atès que només n'hi ha hagudes els anys 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003 i 2007, però que en aquest cas passa desapercebut com mai.
Opinió · Política
Qüestió de credibilitat
Jordi Turull
Diputat de CiU al Parlament de Catalunya
Ahir es va aprovar el Pla de Govern 2011-2014, un full de ruta clar i concís per als propers quatre anys plasmat en un document que permetrà que la ciutadania pugui fer-ne un seguiment i avaluar el seu compliment. Quina diferència amb d'altres èpoques en les quals no sabíem qui manava ni cap a on s'anava!
Opinió · Societat civil
Els partits polítics per una banda i la societat civil per una altra
Enric Padrosa
President de la Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans
Resulta desagradable la forma de criticar de l'oposició i d'alguns comentaristes polítics que ja abans dels 100 dies de gràcia tenien molta pressa, i la continuen mantenint, per criticar la gestió del nou govern de la Generalitat.
 ·
Notícia · Unió europea
El preu de no existir a l'Europa dels Estats
Els eurodiputats Tremosa, Romeva, Junqueras i Badia admeten, un any després d'haver signat un full de ruta per fomentar el català a Brussel·les, els nuls avenços assolits en aquesta matèria. La rigidesa de la UE i la manca de voluntat del govern espanyol, les claus.
 ·
Notícia · Política
Mascarell apel·la a la construcció d'un Estat propi
Mai ha estat tan bon moment per debatre i qüestionar la relació de Catalunya amb Espanya. Mascarell ha sabut aprofitar el revolucionat context social català i la seva posició actual al mapa polític per presentar el seu llibre Catalanisme Deucentista.
 ·
Notícia · Comunicació
'Algú ho havia de dir': els errors d'ERC, els atacs rebuts i el futur de l'esquerra nacional
El cap de comunicació d'Esquerra, Sergi Sol, presenta un llibre en què fa autocrítica, carrega contra l''independentisme exprés' i valora els primers passos del govern d'Artur Mas.
 ·
La fotografia
L'únic toro d'Osborne de Mallorca, 'decorat' de nou
A diferència del que hi ha al Bruc, que queda estroncat al cap de poc temps de ser recol·locat, el de Son Munar ha estat repintat, primer amb l'arc iris i, després, amb flors roses i blanques
 ·
Notícia · Política
El govern espanyol vol aplaçar la negociació del fons de competitivitat fins després de les eleccions
Així ho ha afirmat Artur Mas, que també ha reptat els diputats del PSC a desmarcar-se del PSOE en la moció de CiU que es votarà al Congrés sobre l'afer.
 ·
Notícia · Política
Euskadi i Navarra sí, Catalunya no: el PSC i el PP es desmarquen de la comissió del concert
El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres la creació d'una comissió pel concert econòmic amb els vots a favor de CiU, ERC, ICV, Solidaritat i Laporta.
 ·
Crònica · Pla de lleida
I mira que ens queies bé!
Ivan Mambrillas
De primer, als sortidors de mena ens queia bé el senyor jutge, perquè ens l'afiguràvem com un valent paladí de la causa, observador estricte de la consigna cap agressió sense resposta: discoteca o pub que l'ajuntament tancava, discoteca o pub que el jutge, acusant la Paeria d'electoralista (que ben posats que els té, magistrat!), diligentment reobria.
 ·
Crònica · Internacional
Bin Laden, Gaddafi, Assad
Toni Reig
Periodista
La mort de Bin Laden tanca el cicle històric iniciat amb els atemptats de l'11 de setembre del 2001 contra les Torres Bessones de Nova York i el Pentàgon de Washington. Gairebé deu anys després, els Estats Units han cobrat la peça de la cacera mundial del famós terrorista islàmic.
 ·
Recull de premsa · Societat civil
Montserrat Biosca: "Si ens en volem sortir, és important tenir una cultura i una identitat forta"
La presidenta d'Òmnium Cultural a la Catalunya Nord, Montserrat Biosca, ha destacat la vital importància la tasca que desenvolupa l'entitat cultural a la Catalunya Nord.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí