Dijous, 29 d'octubre del 2015 | 13:49
Crònica · Afers religiosos
Motius d'un catòlic per no votar a Rajoy
Un periodista li ha preguntat a Mariano Rajoy: "¿Què dir als catòlics perquè votin al PP?" Ha contestat: "Jo sóc catòlic però no li diré a cap catòlic que em voti per ser catòlic". La resposta és correcta però cal una precisió. Molts catòlics no són com Rajoy.
Opinió · Política
Una resolució transcendent i decisiva
Jaume Marfany
Filòleg
Dimarts 27 d'octubre de 2015. Potser ens hem acostumat a batejar massa dies amb l'adjectiu "d'històrics". Tant, que de vegades no arribem a copsar amb tota la seva magnitud la importància de cada jornada.

Notícia · Política
Lliurament dels XXI Premis Nacionals President Lluís Companys
Demà divendres 30 d'octubre de 2015 a les 20h  es farà el lliurament dels XXIens Premis Nacionals President Lluís Companys al Casinet d'Hostafrancs. Aquests premis són organtizats pel Casal Jaume Aiguadé de Sants Montjuïc i volen premiar aquelles persones i entitats que s'han distingit pel treball i per la defensa del país,  més enllà de coincidències ideològiques, ja que la construcció de la nostra república s'ha de fer amb totes aquelles persones que desitgin un país lliure.
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Podem dir que ningú no en sabia res?
L'Estat està en plena ofensiva contra Catalunya: cal avortar que Artur Mas sigui elegit president de la Generalitat i també el procés sobiranista i el seu mandat del 27-S.

Per ara, l'Estat no ha fet sinó aprofitar totes les escletxes del model català d'aquests últims quaranta anys, que fins ara havia tolerat amb els diferents pactes per mantenir la seva estabilitat, consolidant el seu establishment i els seus poderosos.

Notícia · Cultura
L'historiador Josep Pinyol publicarà "Las razones de la independencia de Cataluña. ¿Encarcelaran los representantes de Cataluña en tu nombre?"
L'historiador Josep Pinyol publicarà en els propers dies  en format digital  "Las razones de la independència de Cataluña" un llibe amb pròleg del diputat d'ERC, Joan Tardà, on l'autor esgrimeix les raons econòmiques, democràtiques i culturals que ens han conduit a la "via unilateral"
Recull de premsa
Álvaro: "Feu cas d'Aznar"
En un article a la Vanguardia el periodista i escriptor, Francesc-Marc Álvaro desmonta la teoria que sovint es fa servir des de Madrid per explicar l'auge de l'independentisme a Catalunya "segons la qual el creixement del sobiranisme i el procés català
Notícia
Gifreu:"El nou discurs republicà"
En un article al Punt Avui el professor de la UPF Josep Gifreu  afirma que "El qüestionament del rol de la monarquia es fa cada dia més present en el debat públic a Catalunya" i ens explica les raons d'aquest qüestionament.
Opinió · Política catalana
Una majoria insuficient
Fèlix Martí
President Honorari de Linguapax Internacional
És veritat que, a les eleccions parlamentàries del 27 de setembre, van guanyar els partits independentistes. Però la dificultat per formar un govern que culmini l'objectiu de la transició nacional s'explica per la raó que Junts pel Sí no va aconseguir una majoria suficient.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí