Dijous, 29 de novembre del 2012 | 19:30
Crònica · Política catalana
Noves eleccions o 'pit i collons'
Després dels resultats del 25-N hi ha una certa depressió en la direcció i els quadres de CiU i una certa perplexitat per la responsabilitat d'ERC. Aquesta situació genera tot tipus de consideracions, elocubracions i plantejaments, uns des del punt de vista partidista i d'altres des d'una visió de país total. CiU ─i sembla que també el propi President─ voldria un govern corresponsable i de coalició amb Oriol Junqueras i ERC. La federació s'ha entossudit tant amb aquesta postura que ha fet arribar, a alguns cercles, que el President convocaria noves eleccions de manera immediata si ERC no accepta immediatament la seva entrada al govern.
Opinió
Lideratges col·lectius
Marta Rovira
Sociòloga
Els resultats de les eleccions han confirmat el que una part important de l'independentisme considerava un tàndem virtuós entre Mas i Junqueras. Tant l'un com l'altre han demostrat una capacitat de lideratge inèdita en el terreny polític dels últims anys.
 ·
Notícia
La repercussió internacional, més vent a favor
Fer una ullada a les repercussions polítiques i al rebombori dels mitjans fora del país és un molt bon exercici, moltes vegades, per a prendre consciència de l'estat real del propi país. A l'Estat espanyol, però, aquest exercici ha esdevingut, amb els anys, una vertadera necessitat.
 ·
TribunaTV
11 raons pel català
 ·
Llibres / revistes
La voluntat d'un poble és que la corrupció no quedi impune
 ·
Notícia · Llengua
"Avancem amb el català. 30 anys treballant per la llengua"
En els últims deu anys, les persones que saben parlar català han crescut en 500.000 i, a dia d'avui, ja existeixen prop de 10 milions de catalanoparlants. Malauradament, les campanyes a favor de la promoció i ús de la llengua pròpia són encara necessàries i es troben a primer pla de la realitat dels Països Catalans.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Ultres qualifiquen de boig el periodista Oriol Domingo
Els ultres del nacionalcatolicisme espanyol han dit, a través d'un portal, que el periodista Oriol Domingo, especialitzat en informació religiosa, no està bé del cap. El portal ultraconservador i preconciliar ataca sistemàticament bisbes, sacerdots, laics i organitzacions catòliques.
 ·
Llibres / revistes
Salvar els nens de la guerra
 ·
Recull de premsa
Villatoro: "Espanya va decidir fa anys que volia ser l'estat propietari de Catalunya"
"Això és molt greu. Pero no molt nou. Ha passat moltes vegades: no és que l'Estat [espanyol] fos un àrbitre parcial, és que era un jugador de l'equip contrari".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí