Friday, 15 de July del 2011 | 19:43
 ·
Crònica · Madrid
El PPSOE s'encabrita als jutjats i rebrà Catalunya
S'acosten eleccions espanyoles i ells, que ho saben, tornen a rascar als baixos fons. És un clàssic de la política madrilenya. El gran partit estatal, el PPSOE –l'stablishment nacionalista espanyol– recorre de nou als jutjats com si fossin una prolongació del braç polític: Camps i Faisán contra Rajoy i Rubalcaba per esgarrapar un grapat de vots a Espanya.
 · El TC ha atorgat el novè regidor al PP en detriment de CiU.
El TC ha atorgat el novè regidor al PP en detriment de CiU.
Crònica · Política catalana
Un cop més, el TC decideix
L'alcalde Xavier Trias no es mostrava sorprès aquest matí després de saber, per la premsa, que finalment el TC ha atorgat el novè regidor al Partit Popular en detriment del seu grup municipal.
 ·
Notícia · Política
El govern espanyol privatitza el Prat i relega a la Generalitat a fer de vigilant
El Govern català queda marginat de la gestió de la infraestructura, tot i que tindrà un paper "determinant" en una societat de "vigilància".  Foment admet que no es pot impedir que una mateixa empresa controli els aeroports del Prat i Barajas.
 ·
Crònica · Política
El Prat: com hem arribat fins aquí?
Des de les negociacions de l'Estatut l'any 2005, en què hi va haver possibilitats reals que l'estat traspassés la gestió de la infraestructura a la Generalitat, fins a l'actual privatització i marginació del Govern, les esperances catalanes de tenir el control del Prat s'han anat evaporant.
 ·
Notícia · País Valencià
Francisco Camps, al banc dels acusats
El jutge ha acordat l'obertura d'un judici oral i ha acusat de suborn el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps.
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Maragall i Segarra, els homenatjats en la 43a edició de la Universitat Catalana d'Estiu
L'espai de complicitat i trobada dels sectors nacionals i catalanistes de referència del país, la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), prepara enguany la seva 43a edició amb dos històrics del catalanisme com a grans homenatjats: Joan Maragall i Josep Maria de Segarra.
 ·
Notícia · Política
Municipis per la insubmissió fiscal
Una desena de municipis estarien ja disposats a plantar-se fins que "no s'adoptin les mesures necessàries per donar solució al finançament local i a l'espoli fiscal que pateix el país".
 ·
Notícia · Política
Salvador Esteve és investit president de la Diputació de Barcelona amb els vots de CiU, PSC, PPC i ERC
La federació trenca amb més de tres dècades d'hegemonia dels socialistes i domina les quatre diputacions del Principat.
 ·
Notícia · Política
Duran: "No és cert que a partir d'ara els marroquins puguin votar"
El líder d'Unió respon en la seva carta setmanal a les declaracions de la ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, sobre el dret a vot dels marroquins a les eleccions municipals.
 ·
Notícia · Societat civil
La Plataforma per la Llengua defensa el dret de l'alumnat a adreçar-se al professor en català
En un comunicat a la premsa, l'entitat en favor de l'ús i promoció de la llengua pròpia ha contestat a Convivencia Cívica, l'entitat que va interposar un recurs al TSJC contra el decret d'universitats de Catalunya.
 ·
Recull de premsa
Culla: "Aguirre ha advertit que la política nacional serà una 'esclava de la de les comunitats'. Amb tals idees es prepara Rajoy per La Moncloa"
"Amb la crisi econòmica com a coartada, la presidenta Aguirre va proposar la restauració del consens entre els dos grans partits, el socialista i el nostre".
 ·
Recull de premsa
X. Bru de Sala: "Òmnium no pesa més que el Barça, però n'és més influent"
"Òmnium va cap als 25.000 socis i compta amb una massa social incalculable de simpatitzants. El seu capital s'arrodoneix amb una capacitat de persuació molt superior a la dels partits".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí