Dimarts, 8 de abril del 2014 | 20:05
Opinió
Escoltar i dialogar
Carles Campuzano
Diputat de CiU al Congrés
La jornada d'avui al Congrés dels Diputats no ha de tancar res. No pot suposar la fi de la voluntat de la societat catalana de decidir lliurament el seu futur polític, però tampoc no pot esgotar les possibilitats de trobar una solució acordada a l'exigència catalana d'escoltar la veu de la ciutadania.
Crònica · Política catalana
8 d'abril de 2014: adéu Espanya, fem via!
Després del debat d'avui al Congrés, Catalunya ha de tenir més clar que mai que a Madrid no hi ha res a fer. Espanya és el que és, i a nosaltres només ens queda un adéu i un fer via cap al futur. Herrera, Rovira, Turull, Duran i Coscubiela s'han estimbat contra el mur d'Espaya una vegada més. Si bé hi ha hagut diferències entre Rajoy i Rubalcaba, ha quedat clar que Rajoy no ha mogut un pèl el plantejament de l'una, grande e indivisible, amb tot el que representa una pàtria única.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
"Invest in Catalonia" (Inverteix a Catalunya)
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
Una de les suposades idees força de l'unionisme és que una Catalunya independent no seria viable, econòmicament parlant.
 ·
Notícia
L'Estat espanyol, el principal obstacle del català
La Plataforma per la Llengua ha presentat aquest matí una nova edició del seu informe anual sobre l'estat del català, en el qual hi denuncia l'atac permanent de l'Estat a la llengua en molts dels àmbits i territoris dels Països Catalans.
Documents
InformeCAT 2014
 ·
Crònica · Política
Quo vadis, País Basc? Una resposta amb l'Arthashastra a la mà
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia, i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
Darrerament no es parla gaire del País Basc a Catalunya. Per sort ja ha quedat clar qui és valent i qui no, tot i que de fet la nit del 23-F ja va quedar força en evidència.
 ·
Recull de premsa
Calvet: "Amb el gest polític de no permetre el referèndum, la democràcia espanyola està en joc"
"Per què els fa por deixar-nos votar? És necessari recordar que quan es va redactar l'art. 2 de la Constitució que determina la unitat territorial espanyola, van ser els militars qui van dictar literalment aquell article".
 ·
Recull de premsa
Boix: "Ara per ara, la consulta és, per als catalans, prioritària"
"Ens permet comptar-nos. Supera les divisions encara existents dins d'alguns partits catalans. Fa visible la voluntat de Catalunya de ser lliure. I ajuda a democratitzar Espanya".
 ·
Crònica · Tecnologia i país
De nou, a predicar en el desert de la metròpoli
El novembre del 2005 Catalunya va enviar els seus representants, que llavors eren Josep-Lluís Carod-Rovira, Manuela de Madre i Artur Mas, a fer unes intervencions ponderades al Vongrés amb la idea i intenció d'intentar aconseguir el màxim consens de les forces polítiques espanyoles per a fer entendre el pleit polític de Catalunya. El resultat no va poder ser més negatiu: els hi van donar un cop de porta.
 ·
Crònica · Economia
Grífols, davant dels paràsits i funcionaris
Miquel Sellarès
Periodista
Fa uns dies em trobava a un sopar-tertúlia a casa d'un important empresari català exportador de més del 70% de la seva producció. Va ser de les trobades més il·lustratives per a mi del gran canvi que s'està produïnt al nostre país.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí