Dilluns, 14 d'octubre del 2013 | 19:58
Crònica · Informe SIC
Després del fracàs del 12-O, perillen els caps de Sánchez-Camacho i de Cañas
Tot i la inflada de l'unionisme quant a l'assistència a la concentració de la plaça Catalunya d'aquest 12-O, els serveis de l'Estat i els mateixos organitzadors independents del PP i de C's han reconegut que van punxar en la jornada, i que s'esperaven com a mínim triplicar la xifra d'assistència a la concentració. De fet, la pròpia delegada del govern ha donat com a xifra final d'assistents la mateixa que havien previst inicialment: 105.000 persones.
 ·
Crònica · Política catalana
La Via Europea
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
El professor Bardo Fassbender, un dels ponents de la trobada sobre El reconeixement internacional de nous Estats, organitzada per Sobirania i Justícia, ha recomenat que Catalunya es busqui autèntics aliats entre els 28 Estats membres de la Unió Europea. Les grans manifestacions dels darrers anys han situat el cas català en els mitjans de comunicació de tot el món.
 ·
Notícia
Mor Max Cahner, figura clau de la reconstrucció de la cultura catalana i impulsor dels Països Catalans
Un dels pares de la consciència de Països Catalans al Principat i el principal responsable de la reconstrucció de la cultura catalana després de la transició democràtica, Max Cahner, ha mort aquesta setmana als 76 anys d'edat. Cahner va ser conseller de Cultura del primer govern de Jordi Pujol i era president d'honor de L'Opinió Catalana.
Opinió
Qui convocarà la consulta? Un senat?
Isidre Palmada
Professor
Ara que la via catalana ha exigit no parar el procés de transició i en conseqüència, les resolucions del Parlament sobre la consulta prenen un rumb definitiu, seria el moment d'aturar-se i prendre alçada uns instants.
 ·
La fotografia
La 27a edició del Seminari Blanquerna reclama un estat que defensi els drets i interessos dels mallorquins
Sota el títol '300 anys després, la llibertat', el seminari ha debatut aquest cap de setmana quin és l'Estat que necessiten les Illes Balears.
 ·
Recull de premsa
Riera: "Aquests dies alguns catalans han redescobert, com a part del seu país, les Balears i el País Valencià"
"S'ha vist a les Balears, amb la revolta de mestres, pares i bona part de la societat civil contra el decret que posa fi a la immersió lingüística, i s'ha vist també, per motius similars al País Valencià, on més de 125.000 famílies s'han quedat sense escolaritzar els seus fills en valencià".
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Informe SIC
12 d'octubre. L'unionisme no té clara l'estratègia
L'unionisme afincat a casa nostra, i les clavegueres i els aparells de l'Estat, estan descol·locats. Quina fase del seu pla han d'activar per a desestabilitzar el secessionisme?  En les darreres setmanes han activat diverses fases totes elles concentrades en el 'no', la prohibició, la por... i segons ells mateixos han fracassat estrepitosament.

 ·
Notícia
12-O: Llanos de Luna se'n fot de la Policia de Catalunya
En la historia recent catalana ja hi havia hagut un governador civil –després delegat del govern— que tenia fòbia a la Policia de Catalunya, el socialista Ferran Cardenal. L'Estat el va premiar fent-lo Director General de la Guàrdia Civil, però el socialista Cardenal va caure implicat amb l'afer dels GAL...
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí