Dijous, 14 de maig del 2015 | 18:56
Opinió
No és Wert ni Fernández Díaz, és l'Estat. Ho enteneu?
Miquel Sellarès
Periodista
Fa molts mesos, potser anys, que la nostra classe política dirigent i la societat civil hauria d'haver perdut la innocència en el procés nacional que estem duent a terme. I crec que és bo que, aprofitant aquesta tribuna, avui digui quatre coses que clarifiquin el recorregut dels propers mesos.
 ·
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Histèria nacionalista
El procés té una mala salut de ferro i és que, malgrat la controvèrsia titànica generada per la Llista Única, les enquestes són tossudes i segueixen afirmant que en el proper Parlament la suma de CiU, ERC i CUP supera la majoria absoluta. Superada aquella disputa per l'acord del 14 de gener, si les forces que el van subscriure són lleials als seus compromisos, la meitat de la feina estarà feta.
 ·
Notícia
La Universitat de València aposta per la docència en llengua pròpia
El centre universitari s'ha marcat l'objectiu d'arribar al 50% de classes en valencià el 2022 per a contribuir a la igualtat lingüística i aconseguir que els futurs graduats siguin competents en les dues llengües oficials.
 ·
Notícia
La Plataforma per la Llengua denuncia Wert a Brussel·les per banalitzar el franquisme
L'ONG del català ha informat que enviarà un dossier a les institucions europees de les declaracions del Ministre espanyol en què defensava que la situació del castellà avui a Catalunya és similar a la del català durant el franquisme.
 ·
Crònica · Afers religiosos
No totes les monges són iguals en afers polítics
L'activitat partidista de la monjaTeresa Forcades és analitzable des de les perspectives eclesial i política. Des d'una perspectiva eclesial, al marge de la qüestió sobre la relació entre Església i política, se'n destaca el fet que una persona públicament religiosa actua públicament en política.
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "La radicalitat social a Catalunya, avui, només és creïble si incorpora la radicalitat nacional"
"La sobirania comença, ben cert, amb la possibilitat de decidir; però només és operativa quan es compta amb la capacitat d'actuar i executar les decisions".
 ·
Recull de premsa
Ribera: "Superar el seu rècord de misèria política [de Wert] semblava difícil i ho ha fet"
"Fotre el camp d'aquesta Espanya que practica el genocidi lingüístic sempre que té prou força per fer-ho ja no és qüestió de ser o no ser espanyols sinó de tenir o no tenir dignitat".
 ·
Crònica · Política
Wert, la darrera empenta al sobiranisme
Jose Ignacio Wert ha decidit aquesta setmana que no accepta més l'Estat de les autonomies, el mateix Estat que va acordar derivar les competències en ensenyament a les comunidades autónomas. Al més pur estil castizo, ha agafat el bou per les banyes i s'ha torejat els acords nascuts de la vella trampa de la transició en afirmar que el castellà viu la mateixa situació a Catalunya que el català durant el franquisme.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí