Thursday, 16 de June del 2011 | 19:20
 ·
Crònica · Política catalana
Mas i Puig, més enllà de l'ordre públic
Els incidents al Parc de la Ciutadella han derivat en una nova crisi política que ha qüestionat, de nou, el cos dels Mossos d'Esquadra. Al conseller se'l va criticar de valent per un ús desproporcionat de la força, a través de la Brigada Mòbil, en l'operació de neteja de la Plaça Catalunya del 27 de maig.
 ·
Crònica · Afers religiosos
L'aportació dels cristians a les protestes
A Madrid, Barcelona i a la resta de ciutats on s'han dut a terme acampades i concentracions per demanar democràcia real i una societat més justa, la presència destacada de militants, moviments i entitats cristianes ha estat un fet inqüestionable.
Opinió · Societat civil
No és això, companys, no és això!
Xavier Serrahima
Escriptor
Els actes violents que es van viure ahir pel matí a les portes del parlament són la millor demostració de com es pot perdre en cinc minuts tot el crèdit merescudament obtingut en un mes!
 ·
Notícia · Cultura
Els 50 anys d'Ã’mnium, a l'Auditori
L'entitat més representativa de la cultura i societat catalanes celebrarà aquest proper mes de juliol el 50è aniversari del seu naixement. Des del 1961, quan l'entitat havia d'esdevenir una pre-administració catalana, fins avui dia, Òmnium s'ha destacat per la seva tasca en favor dels interessos del país.
 ·
Notícia · Política
Seran les delegacions les darreres víctimes dels pressupostos?
El PP vol forçar, a canvi de la seva abstenció als comptes del govern, un augment de les retallades en certs àmbits, com a exteriors.
 ·
Notícia · Unió europea
Eurodiputats catalans volen aprofitar l'adhesió de Croàcia a la UE per assolir l'oficialitat del català
Tremosa, Junqueras, Romeva i Badia volen que el govern espanyol exigeixi el ple reconeixement del català ara que el croat serà llengua oficial.

 ·
Notícia · Política
Tremosa assegura que l'Estat va boicotejar la visita d'eurodiputats al Port de Tarragona
L'eurodiputat diu que la pressió de diputats socialistes i del govern espanyol va evitar la visita i afirma que l'executiu espanyol no té voluntat política per impulsar el corredor mediterrani.
 ·
Notícia · Política
El PP fa desaparèixer la direcció de política lingüística de l'Ajuntament de Palma
Bauzá s'ha estrenat aquesta setmana amb les primeres mesures en contra la llengua pròpia. El nou alcalde de l'Ajuntament de Palma, Mateu Isern (PP), ha estat el primer botxí, en eliminar per complet la direcció de política lingüística de l'Ajuntament de Palma.
 ·
Notícia · País Valencià
18 de juny: Sí al valencià
Escola Valenciana torna als carrers per fer sentir la veu de les entitats, sindicats, del sector de l'ensenyament al País Valencià i de la societat civil. L'entitat educativa ha organitzat una nova manifestació pel proper 18 de juny per denunciar l'agressió del govern Camps a la llengua pròpia.
 ·
Recull de premsa · Euskal Herria
M. Sellarès: "Una nova Euskadi s'albira. Esperem que ni ETA ni l'Estat continuin amb l'excusa de la violència"
"El món abertzale, tant de Bildu com del PNB, ha d'anar amb molt de compte [...]. L'objectiu ha d'ésser presentar a les properes eleccions nacionals basques dues opcions clares disposades a entendre's".
 ·
Crònica · Política catalana
No és només qüestió de formes, #joambelparlament
Roger Buch
Politòleg
Alguns moviments ciutadans alternatius poden trobar-se en estat de gràcia. Encara que siguin aparentment minoritaris poden disposar d'un suport popular ampli que fa que els activistes no se sentin sols. Les acampades han estat durant moltes setmanes ben vistes per  una part important de la població.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí