Dimecres, 25 de juny del 2014 | 20:15
Opinió · Política
La monarquia com a bot salvavides
Pere Bosch
Diputat al Parlament per la Garrotxa, el Pla de l'Estany i el Ripollès
A les seves memòries, Francesc Cambó revela una conversa que va mantenir amb Alfons XIII a la Casa de Camp de Madrid l'any 1913. Segons el dirigent de la Lliga, el monarca va proposar-li una solució.
Notícia · Societat civil
Consulta sí o sí: l'ANC, garantia del 9-N
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha tornat a fer un pas endavant i s'ha avançat als esdeveniments per a alertar de la possibilitat que l'Estat plantegi una "tercera via" a través d'una "reforma cosmètica de la Constitució espanyola". L'entitat mou fitxa per a postular-se com la garant de la jornada del 9-N.
Opinió · Política
Rajoy s'equivoca
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat
La democràcia espanyola es troba en un moment complicat. Pitjor: el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, té por a la democràcia.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Una pregunta realment pertinent
Ivan Mambrillas
Coincidim plenament amb el postfeixisme i el socialisme espanyols quan neguen la pertinència del debat monarquia o república.
Documents
Declaració de Juny
 ·
Recull de premsa
Carod: "Quan Espanya oferia autonomia, ja feia tard, perquè aquesta ja no la reclamava ningú"
"Als territoris espanyols d'Amèrica Espanya no els havia deixat altra alternativa que no fos separar-se'n".
 ·
Recull de premsa
Soler: "Per a la gent de la tercera via el més important és negociar per desmuntar el 9-N i afavorir el trencament entre CiU i ERC"
"Del que es tracta no és de resoldre el plet català, sinó de mostrar ganes de resoldre'l, que és molt diferent. [...] Certes ments preclares consideren que amb una solemne declaració de bones intencions n'hi haurà prou per esquerdar el bloc sobiranista."
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Madrid
Felip VI i la independència mental
Han hagut de ser els espanyols, de dretes i d'esquerres, els qui posin a lloc els catalans partidaris d'una boirosa tercera via que lluita desesperadament contra el temps. No: Felip VI no serà la solució màgica a l'immobilisme de Mariano Rajoy. No: amb el nou Borbó tampoc s'autoritzarà la consulta del 9-N.
 ·
Crònica · Política
La secció catalana del socialisme internacional
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Joan Ignasi Elena ha abandonat el PSC i el 28 de juny el col·lectiu Avancem es reunirà per impulsar la reconstrucció de l'espai socialista a Catalunya. Una setmana més tard Montserrat Tura, Marina Geli, Antoni Castells i d'altres dirigents socialistes explicaran el seu full de ruta per refundar el socialisme català. La Nova Esquerra Catalana, liderada per Ernest Maragall es va presentar amb Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions europees i els electors els han convertit en la primera força política, repetint l'èxit de les candidatures conjuntes d'ERC i d'Unió Socialista de Catalunya en temps de la II República.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí